E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRutte: Türkiye'nin itirazına rağmen iki ülke NATO'ya alınacak---

Rutte: Türkiye'nin itirazına rağmen iki ülke NATO'ya alınacak

Rutte: Türkiye'nin itirazına rağmen iki ülke NATO'ya alınacak
15 Haziran 2022 - 16:57 borsagundem.com

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik itirazlarını değerlendirdi. Rutte, "Türkiye'nin itirazlarına rağmen, bu iki ülkenin askeri ittifaka katılabileceklerinden emin olduğunu" söyledi.

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazları sürerken, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İspanya’nın başkenti Madrid’de bu ay sonu yapılacak NATO Liderler Zirvesi öncesi, dün akşam Hollanda’nın Lahey kentindeki bir mini zirvede konuştu.

Rutte, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği süreci ile ilgili olarak, “Türkiye’nin itirazlarına rağmen, bu iki ülkenin askeri ittifaka katılabileceklerinden emin olduğunu” söyledi.

Hollanda Başbakanı, Türkiye’nin özellikle terörle mücadele konusundaki endişelerini gidermek için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, “Türkiye’nin endişelerinden bazıları terörle ilgili. Bunu

'Çabalar işe yarayacak'

Rutte, NATO zirvesi öncesi ve sonrasında Türkiye’nin endişelerin gidermek için oldukça sıkı çalıştıklarını vurgulayarak, bu çabaların işe yarayacağına inandığını söyledi.

Mini zirve sonrası yapılan ortak açıklamada, toplantıya katılan liderlerin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini “güçlü bir şekilde desteklediği” belirtildi.

Dün de yapılan mini zirvenin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “İsveç ve Finlandiya üyeliğini memnuniyetle karşıladığımızı tekrar söylemek isterim. Bu tarihi bir karar. Hem onları hem bizi güçlendirecek bir karar.” dedi. Stoltenberg, ancak ittifakın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği endişeleri de ciddiye alması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

 

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a 'Ege'deki sorunları çözün' çağrısı

 

İsveç ve NATO'dan Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk 21 Haziran 2022 20:06

    Ne diyon lan sen, kurallar ne olacak angut, sen söylemedinmi türkiye olmazsa nato bi işe yaramaz demedinmi nasıl olacak türkiyenin veto ettiği ülkeleri üye yapacaksın, sen kimsinki dingil, sizden dost olmaz olmaz olmaz.

  • pazarci16 Haziran 2022 23:18

    yarmadan ye karnini tok tutsun

  • baran15 Haziran 2022 17:42

    Avrupalı çok kaşındın!  Yakında görüşürüz!  Güya sen bizimle alay ettiğini sanıyorsun!

  • Mucise Reis ;)15 Haziran 2022 17:39

    Demek x tarih sonra nato üyeleri ortak karar alıp başka bir nato üyesine saldırıda yapabilecek :D savaş ilan edebilecek.. Bu nasıl nato ? nasıl birlik ? Nato biliği mi ? avrupa birliğimi ? 5 yıl sonra kktc rum kesimide nato üyesi yapıp, toprak deniz vb yunana göre sınırları çizecekler, Türkiye tek başına saldırılara mağruz kalacak :D ben bunu anlıyorum... 10 yıl sonra yunana adalarınıda nato üyesi adaları diyip, bizlere rağmen buraların denız sahası var diyip bizlere saldıracaklar :D bu işler iyice zırvalamaya gidiyor. NATO sadece ülkeleri kullanıyor, kullandırtma kendini,  5 . nesil uçak şart  hala f16 ları alıp 4. nesil artistik ediyor bizim yöneticilerde ki o bile yok ortada daha :D