E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a 'Ege'deki sorunları çözün' çağrısı---

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a 'Ege'deki sorunları çözün' çağrısı

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a 'Ege'deki sorunları çözün' çağrısı
14 Haziran 2022 - 16:40 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'a Ege'deki sorunları müttefiklik ruhu içerisinde çözmeleri konusunda çağrı yaptı.

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde karşılıklı açıklamalarla gerginlik artarken NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Yunan ANA haber ajansına konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Stoltenberg, "Yunanistan ve Türkiye'yi Ege Denizi'ndeki farklılıklarını müttefikler arasındaki güven ve dayanışma ruhu içinde çözmeye çağırıyoruz" dedi. NATO Genel Sekreteri, gerginliğin tırmanmasına yol açacak retorik ve eylemlerin de son bulmasını istedi.

Türkiye, Yunanistan'ı uluslararası anlaşmaları ihlal ederek Ege'de adaları silahlandırmakla suçluyor. Atina yönetimi ise Ankara'nın ihlal suçlamalarını kabul etmiyor.

Taraflar arasında hava sahası ihlalleri de yaşanırken, iki ülke arasında yapılan görüşmelere de geçtiğimiz günlerde son verilmişti.

Yunanistan'dan yeni provokasyon: Silahsızlandırılan adalarda tabikat yapacak

 

Akar: Türkiye'ye işgalci derseniz kavga istiyorsunuz demektir

 

İşte Yunanistan'ı çıldırtan Türkiye raporu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)