E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya’nın Çin’e petrol ihracatında büyük artış---

Rusya’nın Çin’e petrol ihracatında büyük artış

Rusya’nın Çin’e petrol ihracatında büyük artış
26 Nisan 2023 - 09:04 borsagundem.com

Yaptırımlar sonrası Rusya'nın Çin'e petrol ihracatı yüzde 30'dan fazla artış gösterdi.

Ukrayna işgali sonrası Batı ülkelerinin enerji ihracatına ambargo getirdiği Rusya, doğu ülkelerinin petrol ve doğalgaz pazarlarına odaklanırken, Çin’in Rus petrolü ithalatı bu yılın ilk 3 ayında yüzde 32,7 artışla 25,2 milyon tonu aştı.

Çin Gümrük Servisi tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Çin’e yapılan petrol ihracatında tüm tedarikçi ülkeler arasında liderliğini sürdürdüğü belirtilirken, değer bazında Rusya’dan Çin’e yapılan petrol ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 13,65 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Yayınlanan istatistiklere göre Suudi Arabistan, Çin’in en büyük ikinci petrol tedarikçisi olurken, ocak-mart döneminde Çin’in bu ülkeden 22,8 milyon ton petrol ithal ettiği, değer bazında hacimlerin 13,89 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Suudi Arabistan’ı bu yılın ilk üç ayında 15,7 milyon ton ve 9,07 milyar dolarlık petrol ihracatıyla Irak izlerken, dördüncü sırada yaklaşık 10,3 milyon ton ve 6,62 milyar dolarlık petrol ihracatıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve 9,9 milyon ton ve 5,97 milyar dolarla Brezilya takip etti. (Gazetemru)

Rusya'nın petrol ihracatı Ukrayna operasyonu öncesini aştı

 

Rusya'nın petrol ihracatı 3 yılın zirvesinde

 

Yaptırımlara rağmen Rusya'nın petrol ihracatı istikrarlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)