E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan, Ukrayna'ya F-16 desteğine tepki---

Rusya'dan, Ukrayna'ya F-16 desteğine tepki

Rusya'dan, Ukrayna'ya F-16 desteğine tepki
20 Mayıs 2023 - 16:27 borsagundem.com

ABD’nin Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları verilmesine onay vermesi ve Ukraynalı pilotlara eğitim verilmesi kararına Rusya sert tepki gösterdi.

ABD yönetimi tarafından yapılan son açıklamada, Washington’un batılı müttefik ülkelerin Ukrayna’ya F-16 savaş uçağı vermesine onay verdiği söz konusu bilgilendirmeyi Başkan Joe Biden’ın G7 zirvesinde yaptığı belirtildi.

Ancak Rusya’dan bu açıklamaya sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, batılı ülkelerin bunu yapması halinde çok büyük bir risk alacaklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Grushko, konuya ilişkin bir soruya verdiği yanıtta “Batılı ülkelerin halen daha tansiyonu arttırma yönünde adımlar attığını görüyoruz. Bu kendileri açısında son derece büyük riskler içeriyor” dedi.

Grushko, Rusya’nın olası tüm durumları dikkate aldığını ve hedeflerine ulaşabilmek için her türlü imkan ve araca sahip olduğunu söyledi.

Müttefiklerden, Ukrayna'ya dördüncü nesil savaş uçakları

 

Rusya ve Ukrayna, 'Tahıl Koridoru' kararını teyit etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )21 Mayıs 2023 11:59

    Yani? ihalar sihalar bir yere kadar... öncelikle ordu ve iletişimi önemli. sonrasında modern silahlar ve silah kullanma kabiliyetinde eğitimli bireyler. biz f35 lerimizi alamadık, kullanmayıda bilmiyor, tamır bakım onarım yedek parça vb işlerinide bilmiyoruz. Bizleri bu alanda Yunanistana karşı köreltmeye çalışıyorlar. F16 lar ile bişeler yapıp, talep etsekde vermiyorlar hala. Ukraynaya verıyorlar ama anında hemde. şimdi Türkiye sen f16 larını ver ukraynaya, iade et biz sana onların yerıne f35 veririz diyipde oyun mu kurmaya gayretlıler ? Gerçekten stratejık işler çoraplar bizlere örülebilir. Tarafsızlık korunmalı, şarksız kayıtsız. Bölgemizde olan ırak-iran savaşı... suriye iç savaşı... azerbaycan-ermenistan savaşı vb hep ekonomık ve istikrar olarak bölgede sorun problem uzun yıllar süren sıkıntı olmuştur. O bakımdan tarafsızlık önemli.