E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan flaş Donbas açıklaması: Sinyaller çok tehlikeli---

Rusya'dan flaş Donbas açıklaması: Sinyaller çok tehlikeli

Rusya'dan flaş Donbas açıklaması: Sinyaller çok tehlikeli
18 Şubat 2022 - 14:15 borsagundem.com

Kremlin, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizle ilgili "Doğu Ukrayna'nın Donbas bölgesinde tehlike potansiyeli çok yüksek. Bölgeden çok tehlikeli sinyaller geliyor" dedi.

Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili Kremlin'den önemli bir açıklama geldi. Kremlin, bölgeden tehlikeli sinyaller geldiğini bildirdi:

Doğu Ukrayna'nın Donbas bölgesinde tehlike potansiyeli çok yüksek. Bölgeden çok tehlikeli sinyaller geliyor.

ABD'li diplomatın sınırdışı edilmesi hakkında ise "Rusya'nın Moskova'daki ABD'li diplomatı sınırdışı etmesi ABD'nin provokasyonlarına verilmiş bir cevaptı" denildi.

Kremlin ayrıca "Rusya'nın nükleer hareketliliğinin bölgedeki tansiyonu daha da artıracağı iddialarını reddediyoruz. Bu, tatbikat sürecinin bir parçası" açıklamasını yaptı.

RUSYA'DAN BALİSTİK FÜZE TATBİKATI

Rusya Savunma Bakanlığı, yarın balistik füzelerin de deneneceği "stratejik caydırıcılık" tatbikatı düzenleneceğini söyledi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 19 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yönetiminde geniş kapsamlı bir askeri tatbikat gerçekleştirileceği duyuruldu.

Açıklamada, "Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz filoları tatbikatlara katılacak. Tatbikat kapsamında balistik ve güdümlü füzeler denenecek. Tatbikat, daha önceden planlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

UKRAYNA: SALDIRI PLANI YOK

Ukrayna Savunma Bakanı da silahlı kuvvetlerinin doğudaki ayrılıkçılara saldırma veya operasyon başlatma niyetinde olmadığını belirtti. Oleksiy Reznikov parlamentoya verdiği demeçte, "Ukrayna savunmasını artırıyor. Ancak Kırım'a karşı askeri operasyonlar düzenleme niyetimiz yok" değerlendirmesini yaptı.

Rusya: Ukrayna sınırındaki birlikler çekiliyor

 

BMGK'daki Ukrayna oturumunda ABD-Rusya gerginliği

 

İngiltere, Rusya'nın olası Ukrayna'yı işgal planını yayımladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci18 Şubat 2022 15:13

    rusya bugün ukraynayı işgal ederse, yarın gürcistana girer, öbür gün azerbaycana kimse duramaz

  • Mucise Reis ;)18 Şubat 2022 15:10

    Ya öyle ama, ABD- Rusya diplomatik görüşme yapacak söylentileri geldi. Yani, görüşme olmadan olası saldırı, saldırma olmaz. görüşme saati gününe kadar olası askeri operasyon yapılmaması beklentisi oluşuyor. Bu durum da biraz ılımlı oluşumlar oldu. Ama Ukrayna askerinin yaralandığı biliniyor. Yani yer yer sıcak ateşler atışlar oluyor. Orası kaynayan kazan. Emir gelmeden kimse adım atmayacak. Sıcak kargaşalı atışler olacaktır. Ateşkes defalarca bozuldu 25 den fazla bozuldu. izliyorum savaş tamtamlarını dinlıyoruz