E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan AB'ye 'yaptırım' tepkisi---

Rusya'dan AB'ye 'yaptırım' tepkisi

Rusya'dan AB'ye 'yaptırım' tepkisi
05 Ağustos 2017 - 01:03 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'ya karşı yaptırım kararından AB ve Alman hükümetinin tamamen sorumlu olacağını açıkladı

Avrupa Birliği'nin (AB), Alman Siemens şirketinin Rusya'ya sattığı doğalgaz türbinlerinin Kırım'da kullanılmasından dolayı yaptırım uygulama kararı almasından sonra Rusya'dan yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, karardan dolayı derin üzüntü duyulduğunu kararın hem uluslararası hukuk hem de genel olarak uluslararası ilişkilerin ilkeleriyle doğrudan çeliştiğini bildirdi.

Açıklamada, “Siemens ve Rusya'da çalışan diğer Alman ve Avrupa şirketlerinin masrafları da dahil olmak üzere, AB ve Alman hükümeti bu karardan tamamen sorumlu olacak" denildi.

POROŞENKO: SALDIRGANA HAK ETTİĞİ CEVAP

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yaptırımları genişletmesinden dolayı minnettar olduğunu belirterek, "Saldırgana hak ettiği cevap" ifadesini kullandı.

Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AB’nin Rusya'ya yönelik kararını değerlendirdi.

Rusya’ya yaptırımların genişletilmesinden dolayı minnettar olduğunu belirten Poroşenko, “Sözleşmeden doğan yükümlülüklere saygısızlığından dolayı saldırgana (Rusya’ya) hak ettiği cevap ve büyük bir sinyal.” ifadelerini kullandı.

AB başkentlerinin sarsılmaz birlikteliği ve dayanışmasıyla kararın alındığına dikkat çeken Poroşenko, AB ile birlikte yaptırımların etkili şekilde uygulanmasına devam edeceklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)