E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da korona virüs aşısının denemeleri tamamlandı---

Rusya'da korona virüs aşısının denemeleri tamamlandı

Rusya'da korona virüs aşısının denemeleri tamamlandı
01 Ağustos 2020 - 13:20 borsagundem.com

Kayıt prosedürü için belgelerin hazırlandığını söyleyen Sağlık Bakanı Muraşko, aşının ilk önce sağlık çalışanları ve öğretmenlere yapılacağını aktardı.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, "Gamaleya Enstitüsünün geliştirdiği yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısının klinik denemeleri tamamlandı ve kayıt prosedürü için belgeler hazırlanıyor." dedi. Muraşko, ülkesinde Kovid-19 aşı çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Gamaleya Ulusal Epidemioloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün geliştirdiği aşı adayının klinik denemelerinin bittiğini aktaran Muraşko, "Gamaleya Enstitüsünün geliştirdiği Kovid-19 aşısının klinik denemeleri tamamlandı ve kayıt prosedürü için belgeler hazırlanıyor." ifadesini kullandı.

Muraşko, aşının kaydının yapılmasından sonra ilk önce sağlık çalışanları ve öğretmenlere yapılmaya başlanacağı bilgisini paylaşarak, bu grupların aynı anda gözlem altına alınacağını belirtti. Bakan Muraşko, Rusya Sağlık Bakanlığının ekimden itibaren daha fazla toplu aşılama yapmayı planladığını da vurguladı.

Vektor Viroloji Enstitüsünün geliştirdiği aşı adayının da klinik deneme aşamasında olduğunu hatırlatan Muraşko, bunun yanı sıra gelecek 1,5-2 ayda 2 aşı adayının daha gönüllüler üzerinde denenmesi için başvuru yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Amerikan Beyzbol Ligi'nde şok

Sağlık Bakanlığı'ndan önemli mutasyon çalışması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali01 Ağustos 2020 20:23

    Rusya dan gelen haberlerin çoğu yalandır. Keşke doğru olsa.

  • Remzi01 Ağustos 2020 19:15

    Ne çabuk bulmuşlar aşıyı Ruslar anlamadım. Dünyada o kadar laboratuvar var çok gelişmiş onlar bulamadı Ruslar hemen bulduk dedi. Sanırım test edilme sayısı da az miktarda. Iyi araştırılsa ve bu biraz genişletilse iyi olurdu. Insanlara aşı yapsınlar bakam sonuç ne derece doğru 1 -2 aya her şey daha da netleşir sanırım.

  • .01 Ağustos 2020 15:27

    krizi fırsata çevirmek budur. bizim yıkama yağlamacılar, yok efendim, koca hastaneler binalar sayesinde dunya bizi kıskandı.. yok bez maske yaptık dunyaya sattık uçaklarla yarıdm ettık. yok efendım solunum cihazı bulduk hastalara bol bol nefes veriyoruz... yok efendım x ulkeden teyyare uçurttuk bilet masrafını aldık 15 gun yurtta baktım... eeee için can alıcı kısmı, ileri teknolojı, nanao teknolojı ve arge 

  • Kaçan Grup01 Ağustos 2020 14:06

    kolpacılar, aşı geliştirmişler, deneme yapıyorlarmış.

  • RT01 Ağustos 2020 13:40

    Önce türkiye bulacaktı ne oldu tabiykisine eğitim ŞART ne demiş ti cumhurbaşkanı biz eğitimde geri kaldık yani cahil kaldik

  • Okie Dokie01 Ağustos 2020 13:39

    Ben mart gibi aşı olmuştum. Paran varsa aşı da vardır. Tanrı herkese nasip etsin.

  • Joni moni01 Ağustos 2020 14:54

    Paran varsa paranı cebe indiren keriz avcıları da çoktur

  • Kasbiyikbutunkiliboyatan tamyobazfemi01 Ağustos 2020 14:53

    Doğru kardeşim bravo bizde para ganiyle olunca mrihten bile asi geliyo huohhuhaaa  şimdi borsayı hisseleri sattık birkaç milyon mizzzz gibi para vurduk şimdi döviz sepeti yaptık birkaç milyon da burdan sonra londra da 1. Zonda ev için kaparo bile verdik huoohhhuhhaaaa sonra borsa çöktüğünde belki gene borsaya huohhuhaaa