E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya S-400 füzelerinin maliyetini açıkladı---

Rusya S-400 füzelerinin maliyetini açıkladı

Rusya S-400 füzelerinin maliyetini açıkladı
02 Kasım 2017 - 11:03 borsagundem.com

Rusya'nın silah ve teknoloji şirketi Rostek'in Genel Müdürü Sergey Çemezov, Türkiye ile S-400 füze sistemlerinin sevkıyatına ilişkin kontratın değerinin iki milyar doları geçeceğini söyledi

Rostec'in genel direktörü Sergey Çemezov, Türkiye ile imzalanan S-400 sistemi anlaşmasının tutarının 2 milyar dolardan fazla olduğunu söyledi fakat net rakamı ifade etmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Eylül'de yaptığı bir açıklamada, S-400 füze savunma sisteminin satın alınması konusunda imzaların atıldığını ve Türkiye'nin kaporayı Moskova'ya gönderdiğini açıklamıştı. Fakat kapora ya da anlaşmanın maliyetine ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Kommersant gazetesi o dönemde, Türkiye'nin Rusya'dan alacağı 4 S-400 bataryası için 2 milyar dolaran fazla ödeme yapacağını yazmıştı.

Dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.

Sevk edilmeleri halinde, Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • goygoy03 Kasım 2017 09:21

    Sn. Spesifik bika'nın yaptığı yoruma binaen biraz da ironi içeren bir yorum attım, çok güzel şeyler yazıyorsunuz biraz da okuduğunuzu doğru anlayın lütfen yoksa aynı fikirdeyiz :

  • e.göy03 Kasım 2017 01:01

    PATRİOT,S 400 GİBİ SAVUNMA FÜZELERİNİ ÜRETMEK İÇİN ARAŞTIRMAK KAFA YORUP DENEYLER YAPMAK LAZIM araştırıp deneyler yapmak için önce kurumlar kurup ödenek ayırıp mühendis/teknisyen görevlendirmek/çalıştırmak lazım

  • Bika02 Kasım 2017 17:05

    Putin’in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu olan yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye’den kapora alındığını kabul ederken teknoloji paylaşımı iddialarını reddetti.“Hazır füze sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatları konusunda uzlaşmaya varıldı, ancak S-400'lerin teknolojilerin paylaşılması söz konusu değildir.”

  • spesifik...02 Kasım 2017 13:41

    Yarın düşman sana saldırdığında üzerlerine domatesmi atacan :) Cumhuriyetİn kuruluşundan bu yana ülke içindeki siyasi , dini ve ekonomik karmaşa hiç bir zaman eksik olmamış.Malesef bu duuruma paralel teknolojide geri kalmışız.Ülke üzerine uzun zamandır çökmüş onca akbaba seni açlık sınırında yaşatmış.Bırak sana füze yaptırırmayı petrol bulursun diye sana bir kuyu açtırmamış.Natosu sana daha dünün en büyük düşmanına son teknoloji füzelerini verirmi.Adamlar zamanında bu tip şeyleri sen yapama diye her türlü dalavereyi çevirmiş.Aselsandaki mühendisler kimler tarafından neden öldürüldü aceba.Son yıllarda Ülke şaha kalkmış gidiyor.Bugün Rusyadan aldığımız füzeleri yarın bu ülkede yapıldığını duyabilirsin.Türkiye yükselen trendde ve bunu durdurmaya cesaret edecek zor bulunur.Teknoloji almak domates satmaya benzemez.Sonucu düşünülmeden yapılmış içi boş bir yorum olmuş.Türkiyenin jeopolitik durumunu iyi düşünmek iyi analiz etmek gerekir...

  • goygoy02 Kasım 2017 13:28

    Allah korusun savaş vs durumunda füze atmayalım elimizde kalan domatesleri atalım değil mi ?

  • Bika02 Kasım 2017 11:19

    Parasını ödemek için kaç ton domates satmamız gerektiğini, N. Zeybekci hesaplasın !