E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, nükleer ısıtmalı suyun kullanımını deniyor---

Rusya, nükleer ısıtmalı suyun kullanımını deniyor

Rusya, nükleer ısıtmalı suyun kullanımını deniyor
07 Kasım 2021 - 17:21 borsagundem.com

Rusya, iklim kriziyle mücadele amacıyla uzak bir Sibirya kasabasındaki insanların evlerine pompalanan nükleer ısıtmalı suyun kullanımını deniyor.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Moskova, Sibirya’nın uzak kasabası Pevek’te, Arktik Okyanusu’nda yüzen ve Greenpeace tarafından Rusya’nın yüzen Çernobil’i olarak adlandırılan Akademik Lomonosov isimli bir nükleer santralin ürettiği gücü kullanarak testlerine başladı.

Rusya’nın devlet nükleer enerji şirketi Rosatom tarafından geliştirilen fikir, nükleer santralin soğutma kulelerinden buhar olarak atılan ısının kullanılmasına dayanıyor.

Bazı uzmanlar, konseptin kömür ve petrol gibi sera gazlarının kullanımını azaltarak, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olabileceğine inanıyor.

Bununla birlikte, radyasyon sızıntısı veya patlama riski de dahil olmak üzere bu konuda bazı güvenlik endişeleri de var.

Norveçli çevre grubu Bellona’da araştırmacı olan Andrei Zolotkov, 

“Bu nükleer bir teknoloji, bu yüzden kesinlikle tehlikeli olduğu fikrini göz ardı edemeyiz” dedi.

 Ancak Pevek Belediye Başkan Yardımcısı Maksim Zhurbin, kasaba sakinlerine nükleer santralin evlerine sıcak su ulaştırmak için nasıl çalıştığını ayrıntılı olarak anlattıklarını ve hiçbirinin bu prosedüre itiraz etmediğini söyledi.

Pevek’teki evlerin yanı sıra kasabanın ortak buhar banyosu da nükleer enerjiyle çalışacak.

Rusya, seraları ısıtmak veya endüstriyel amaçlar için ısı sağlamak için bile nükleer santrali kullanılabilir.
(Moskova/Şarku’l Avsat)

Merkel'den kritik 'iklim anlaşması' önerisi

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan07 Kasım 2021 21:16

    İklim krizi bahane edilerek dünyada nükleer santralerin sayısı artacak gibi.

  • Alperen08 Kasım 2021 00:27

    İklim krizinin neresi bahane ? 36 yaşında olmama rağmen ben bile çok rahat bir şekilde küresel ısınmanın etkilerini gözlemleyebiliyorum. Eskiden kardan kıştan geçilmeyen yerlere artık kar bile yağmıyor. Dereler, barajlar kurudu artık kar suları ile beslenemiyor. Koca habitatlar çökmeye başladı. Hayvan popilasyonları hızlı bir değişim içinde. Bu gidiş devam ederse açlık ya da kıtlık yüzünden nükleer riskinden bile daha büyük risk altında kalacağız. Düşün Akdenizde susuz tarım yapan köylüler susuz tarıma en uygun ürünlerden olan buğdayı bu sene eksek mi yoksa tarlaları nadasa mı bıraksak diye düşünüyorlar şu anda.