E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya Merkez Bankası faizi artırdı---

Rusya Merkez Bankası faizi artırdı

Rusya Merkez Bankası faizi artırdı
23 Temmuz 2021 - 16:05 borsagundem.com

Bankadan yapılan açıklamada politika faizinin 100 puan yükseltildiği duyuruldu

Rusya Merkez Bankası, politika faiz oranını yüzde 6,5'e yükseltme kararı aldı.

Bankadan yapılan açıklamada, yönetim kurulu toplantısının gerçekleştirilerek faizin artışı yönünde karar verildiği duyuruldu.

Enflasyon risklerinin artması nedeniyle faiz oranının, 100 baz puanlık artışla yüzde 6,5'e çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, Rus ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını öncesi hacmine ulaşabildiği ve tüketici ile yatırım talebinin büyüdüğüne vurgu yapıldı. Ülke ekonomisinin toparlanma sürecinde, enflasyonun düşürülmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, gelecek toplantılarda da ilave faiz artışının gerekli olabileceği kaydedildi.

Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim24 Temmuz 2021 00:09

    Atalarımız ne demiş her işi ehline vereceksin Adam o işin ustası ise herkesten iyi bilir. Matematiği üstad hocasından iyi kim bilebilir Faiz döviz kur düzeyini kim en optinal hesaplayabilir. Ya çok süper güçlü bilgisayarların bilgisayar programların olacak yada piyasaya bırakacak.. Bayramda bakın ne oldu müdahale olamadığı halde yerinde sayıyor. Bırakın bu işleri merkezle piyasalar aralarında halletin

  • Erdi23 Temmuz 2021 17:21

    Bizde yüzde 25 olmalı. Enflasyon karşısında paramız 1 yıl geride kaldı