E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusların borsa yatırımlarında büyük artış---

Rusların borsa yatırımlarında büyük artış

Rusların borsa yatırımlarında büyük artış
14 Mart 2024 - 08:05 borsagundem.com

Rusların borsa yatırımları 2023 yılında yüzde 50’den fazla artarak 100 milyar doları aştı.

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusların geçtiğimiz sene borsaya olan ilgisinde kayda değer bir yükselme yaşandı. Bankanın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2023 yılında perakende yatırımcıların aracı kurum hesaplarındaki fonları bir önceki yıla göre yüzde 53 artarak 9,2 trilyon rubleye (100.7 milyar dolar) ulaştı.

Açıklamada, bu miktarın büyük bir kısmının (yaklaşık 8,4 trilyon ruble) menkul kıymetlerden, 600 milyarının da ruble ve döviz cinsinden nakitten geldiği belirtiliyor.

Gazetemru'da yer alan habere göre Merkez Bankası, bu artışın olumlu değerlemeler ve yeni yatırımlar sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Aracı kurum hesabı olan vatandaşların sayısı da artarak yüzde 29 (29,7 milyon) oldu ve ülkenin ekonomik olarak aktif nüfusunun yüzde 39’unu oluşturdu. 

Daha önce, Rusya Hükümeti’ne bağlı Finans Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve avukat olan Kirill Danilov, bankaların aktif olarak yüksek oranlı mevduat reklamı yaptıklarını ve bunun oldukça kârsız seçenekleri gizleyebileceğini söyledi.

Danilov’un açıklamalarına göre bu bir sigorta poliçesi ya da riskli getirileri olan başka bir yatırım ürünü olabilir.

Rusların 2024'te ne kadar temettü alacağı belli oldu

 

Ruslar milyarlarca dolarlık altını evlerinde tutuyor

 

Moskova Borsası'nda 2 yıl sonra ilk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)