E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusların 2024'te ne kadar temettü alacağı belli oldu---

Rusların 2024'te ne kadar temettü alacağı belli oldu

Rusların 2024'te ne kadar temettü alacağı belli oldu
08 Ocak 2024 - 12:40 borsagundem.com

Rus yatırımcıların 2024'te ne kadar temettü alacağı açıklandı. Öngörülere göre, geçen seneki 30 milyon dolarlık temettü dağıtımı bu yıl 54 milyon dolara çıkacak.

Rus şirketlerin 2024 yılında ne kadar temettü dağıtacağı belli oldu. “Tsifra brokera” (Brokerın sayısı) tarafından yapılan tahminlere göre, Rus şirketler bu yıl 4,9 trilyon rublelik (54 milyon dolar) temettü dağıtacak. Bu, 2023 yılında gerçekleşen 2,8 trilyon rublelik (30 milyon dolar) temettü ödemeleriyle kıyaslandığında ciddi bir artışı gösteriyor.

Brokerın öngörüsüne göre, 2023 yılında sadece petrol şirketlerinin 3,2 trilyon rubleyi temettü olarak dağıtabileceği ortaya çıkıyor. En yüksek ödemelerin “Surgutneftegaz”dan bekleniyor olması dikkat çekiyor.

2024 yılında analistler, 2023’e kıyasla daha ılımlı bir hızda olsa da hisse senedi endekslerinin daha da artışını bekliyor. Uzmanların tahminlerine göre Moskova Borsası Endeksi’nin artış potansiyeli yaklaşık yüzde 20.

"Daha önce temettü ödemeyi reddeden şirketler ödemelere başlayacak"

Analistlerin tahminlerine göre, Merkez Bankası’nın yüksek enflasyon nedeniyle para politikasını sıkılaştırması, 2024’ün başlarında piyasa üzerinde kısıtlayıcı bir etki yaratacak.

“Ari Kapital” Management şirketinin yatırım stratejisti ve Rusya Hükümeti’ne bağlı Finans Üniversitesi’nin doçenti Sergey Suverov, BFM’ye verdiği demeçte, 2024 yılında temettü ödemelerinin artmasının, daha önce temettü ödemeyi reddeden şirketlerin bu yıl ödemelere yeniden başlayabilecek olmasından kaynaklandığını söyledi.

Uzman konu hakkında yaptığı açıklamada, “Magnit ve diğer bazı şirketlerden de iyi temettüler bekleniyor. Aynı zamanda, geleneksel olarak temettü ‘aristokratları’ olarak kabul edilen petrol şirketleri de 2024 yılında yüksek temettü ödeyebilir, çünkü sektördeki genel durum oldukça elverişli” dedi. (Gazetemru)

2024 yılı için temettü hisseleri

 

2024’de en yüksek temettü verimi beklenen şirketler

 

Bu hafta 6 şirket temettü ödeyecek

 

Borsa İstanbul'dan temettü kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)