E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus komutan: Zor kararlar alabiliriz---

Rus komutan: Zor kararlar alabiliriz

Rus komutan: Zor kararlar alabiliriz
19 Ekim 2022 - 00:17 borsagundem.com

Rus Komutan Surovikin: Ukrayna'da operasyon bölgesindeki duruma yönelik ''gergin'' açıklamasında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, Ukrayna'da "zor kararlar" alabileceklerini belirterek, "Operasyon bölgesindeki genel durumu gergin olarak tanımlayabiliriz. Zor kararlar almamamız gerekebileceğini göz ardı etmeden, makul ve zamanında hareket edeceğiz" dedi.


Surovikin, Rus devlet kanalı Rossiya 24'e konuşarak, ilk defa basına değerlendirmelerde bulundu ve Ukrayna'nın Rusların bulgunduğu bölgelere saldırılarının sürdüğünü anlattı.

Surovikin, "Operasyon bölgesindeki genel durumu gergin olarak tanımlayabiliriz. Bizler Ukraynalılar ile tek milletiz ve sadece, Ukrayna'nın Batı ve NATO'dan bağımsız Rusya'ya dost bir ülke olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ukrayna'da, Rus uçaklarının 34 binden fazla sorti gerçekleştirdiğini ve 7 binden fazla uzaktan kontrol edilen silah kullanıldığını bildiren Rus komutan, "Kinjal hipersonik füzeleri etkinliklerini kanıtladı. 5. nesil savaş uçağı Su-57 geniş silah yelpazesiyle, her uçuşta hava ve yer hedeflerini vuruyor" dedi.

Ayrıca insansız hava araçlarıyla (İHA) 8 binden fazla sorti gerçekleştirdiğine de dikkat çeken Surovikin, saldırı İHA'larının da 600'den fazla hedefi vurduğunu söyledi.

''Zamanında hareket edeceğiz''

Surovikin, Herson bölgesindeki durumu da ''zorlu'' olarak nitelendirerek, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin NATO yönetimi, uzun süredir Kiev'in hem Ukrayna ordusu hem de sivil nüfusta yaşanacak zayiatları umursamaksızın Herson yönünde saldırı gerçekleştirmesini talep ediyor. Kiev rejiminin Herson bölgesinde yasaklı savaş yöntemlerini kullanabileceğine, Kahovka hidroelektrik santraline füze saldırısı yapacağına, şehre hedef ayırt etmeden büyük bir füze ve topçu saldırısı hazırladığına dair kanıtlarımız var" değerlendirmesini yaptı.

Rusya'nın Herson'a ilişkin planlarının ve atacakları adımların askeri durumdaki gelişmelere göre şekilleneceğini vurgulayarak da "Zor kararlar almamamız gerekebileceğini göz ardı etmeden, makul ve zamanında hareket edeceğiz" dedi.

''Büyük çaplı bir saldırı hazırlığı var''

Öte yandan, geçen ay yeniden saldırılan Ukrayna'nın Herson bölgesinin sözde valisi Vladimir Saldo da sosyal medyada bir paylaşımda bulundu vve Ukrayna ordusunun bölgeye yönelik "büyük" çaplı saldırı düzenlemek için hazırlık yaptığını duyurdu.

Bu nedenle Herson'daki Berislavkiy, Belozorskiy, Snigirevkiy ve Aleksandrovskiy ilçelerinde yaşayan sivillerin Dnipro Nehri'nin sol kıyısına geçirileceğini belirten Saldo, "Bu karar, saldırıların püskürtülebilmesi için büyük ölçekli savunma tahkimatlarının oluşturulmasından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu. 

Ukrayna, Putin'in vatandaşlık dağıttığı Herson'da 53 yerleşim yerini geri aldı

 

Ukrayna, Herson'daki Rus hava savunma sistemlerini vurdu

 

Rusya, Herson bölgesini ele geçirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Ekim 2022 08:27

    Olay özeti. Ukrayna işgal edilen  rusyaya bağlanan topraklardakı  duruma isyan edip, askeri saldırılara küçük guplar ile devame diyor. ordu yerine küçük iha siha destekli hedeflerin yerine omuzdan atmalı modern silahlar ile vur - kaç yapıyor ve sonra ilgili alan askezi zırhlı birliklerden temizlendiğinde  şehir savaşı tarzı ilerleme gerçekleştiriyor. Rusya zaten ilermemiyor bağımsızlık ilan etti ve durdu. Rusya diyorki eyy ukraynalılar bu topraklar bizlerin geçmişi bizim burdaki ukaynalılarda tek millet zaten bizden, natoya kanmayın dıyor.. zaten kış koşulları zırhlı takviyeleri, hareketi engelliyor. ukrayna bu hava koşullarını ve düzenlediği profesyonelleşeyn askeri saldırılarının etkısının farkında. rusyada maden öyle bende losjistik , muhimmat, enerjı, depolar, stoklar vb. ne varsa vururum. 5 çneisl roketlerım ve uçaklarım karşısında etkın sılahınız hala yok drone saldırılarımı gordunuz diye durun ukraynalılar ,