E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus doktordan korkutan yeni salgın uyarısı---

Rus doktordan korkutan yeni salgın uyarısı

Rus doktordan korkutan yeni salgın uyarısı
27 Nisan 2020 - 22:41 borsagundem.com

Ünlü Rus doktor Aleksandr Myasnikov, dünyanın ileride şu anki yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından daha ölümcül bir salgınla karşı karşıya kalacağını öngördü.

Rusya’da korona virüs pandemisi izleme merkezinin sözcüsü Dr. Aleksandr Myasnikov, dünyanın ileri zamanda şu anda etkili olan Kovid-19 pandemisinden daha ölümcül bir salgınla yüzleşeceğini belirtti.

'Şu anki durum daha iyi hazırlanmamıza yardım edecek'

"Hepimiz yüzde 30-35 ölüm oranlı ciddi bir salgın bekliyoruz" öngörüsünde bulunan Myasnikov, koronavirüs ile ilgili mevcut durumun dünyaya yeni salgına daha iyi hazırlanması için yardım edeceğini kaydetti.

Rus doktor ayrıca şu anda korona virüsü kapma olasılığının en yüksek olduğu en tehlikeli yerin hastaneler olduğunu vurguladı.

'Aşağı hareket mayıs sonlarına doğru başlar'

Doktor Myasnikov geçen çarşamba verdiği demeçte daha önce Rusya’daki salgının ulaşacağı en tepe noktası ile ilgili kendi tahminini çürüttü. Ülkelerin bulaşma vakalarında ortalama 2-3 ayda en üst noktaya ulaştığını ifade eden Myasnikov, "Bizde ise vakalar benim öngördüğüm gibi değil, neredeyse 1 ay geç başladı. Şimdiki durum, mayısta platoya ulaşacağımızı, mayıs sonlarına doğru ise aşağıya dönüş başlayacağını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Myasnikov geçen pazartesi korona virüs hastalığını geçirdiğini, yapılan testlerin vücudunda enfeksiyona karşı oluşan antikor varlığını gösterdiğini açıklamıştı.

Dünya genelinde koronadan ölenlerin sayısı 210 bini aştı

DSÖ: Salgın bitme noktasından çok uzak

Türkiye'de son 24 saatte 95 kişi hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 28 Nisan 2020 00:23

    Rus bilim adamlar uyarıyor ileriki zamanlarda daha tehlikeli virüsler olacakmış demek istiyoki hazırlıyoruz bekleyin allah bu oyunlarına fırsat vermez inşaallah.kalin sağlıcakla.hayirli sahurlar kardeslerim

  • Ali28 Nisan 2020 00:10

    Üst akıl hala tam amacına ulaşamadı....Nüfus halen çok fazla....Daha etkin bir virüs yolda... Bu sadece bir küçük deneme idi...

  • ekonomist/stratejist27 Nisan 2020 23:01

    Yani covid 19 sadece fragmandı asıl daha tehlikeli ve daha ölümcül virüs kapıda ve yükleniyor diyorlar. Ölüm oranı tam bir vahşet %30-%35 arası..

  • YTD27 Nisan 2020 23:00

    Çin den tazminat istemenin alt yapisini mi hazirliyorsunuz laaaa...maçtan sonra tabelaya bakip yorum yapan spor yazarlari gibisiniz...önceden bilseydiniz ya... ytd...