E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuble değer kazanmaya devam ediyor---

Ruble değer kazanmaya devam ediyor

Ruble değer kazanmaya devam ediyor
04 Mayıs 2022 - 11:22 borsagundem.com

Dolar, Haziran 2020’den bu yana ilk kez 69 rublenin altına düştü.

Rusya’nın Ukraşyna’yı işgal girişimi sonrası hızla değer kaybeden ruble son aylarda dolar karşısında en fazla prim yapan para oldu.

Rusya Merkez Bankası’nın uyguladığı döviz kontrolü ve düşük döviz talepleri nedeniyle sürekli değer kaybeden ABD doları, Moskova Borsası’nın (MOEX) sabahki açılışında 69 rublenin altına gerileyerek Haziran 2020’den bu yana en düşük seviyelere ulaştı.

MOEX döviz işlemlerinin sabahki açılışında Dolar/Ruble paritesi 68,63 rubleye gerilerken, Euro/Ruble ise 72 rubleye indi.

Bu arada, dün 108,31 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, 106,37 dolar seviyelerini gördü.
Avrupa Birliği’nin dün Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar planladığını açıklaması da petrol fiyatlarının yükselişini destekledi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in AB’nin Rusya’ya karşı yaptırım planlarına ilişkin detayları bugün açıklaması bekleniyor.

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

Petrol yükselişe geçti

 

Borsalardaki düşüşü durduracak önemli ayrıntı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ender kılınç05 Mayıs 2022 12:20

    Rusya ne ithal ediyor ve ne ihrac ediyor ? Enerji satıp karşılığında avrupanın lüks oto ve giyim markalarını alıyor karşılığında. Mantık basit burda eko sistem bozuldu Burası türkiye veya Almanya değil, Enerjisini herhalukarda avrupaya satacak öyle gemiyle gelen gazla Almanya sanayi çarkları dönmez boş konuşanlara aldırış etmeyin. Çin yuan karşılığında rusyanın lüksünü seve seve karşılayacak. Rusya Avrupa dövizini türkiye tatili dışında nerde kulanacak asıl buraya dikat etmeli

  • hım04 Mayıs 2022 13:16

    Gerçek kur bir dolar 100 ruble

  • Hehe04 Mayıs 2022 12:32

    Eeee kimsenin iplemedigi gecmedi para kac kat olsa ne olur ama bu kafayi taniyorum nas felak diye diye batirdilar simdi hristiyan versiyonu cikmis onlar incilin hangi sayfasini paylasiyor acaba

  • Rubbish04 Mayıs 2022 12:30

    Tamamen fiktlf artırılan fiyat. Petrol ve gazı rubleyle satmaya kara verdikleri  için kurnazda pariteyi lehlerine çevirip enflaston yaratmadan sözde az ruble verip karşılığında çok dolar altın euro alacaklar.  Yaptırımlar sürerse 6 ay sonra 1 usd karaborsalarında 400 ruble olur.

  • Mahmut bey04 Mayıs 2022 12:11

    Tüm dünya rusyayla karşı karşıya, rusya savaşa girmiş, yaptırım vs yemiş, buna rağmen parasının değerini düşürmedi, bu olay bizde olsaydı bizdeki rantçılar doları 1000 tl ye çıkarırdı ülkenin başındakilerde seyrederdi, bakın bugün seyrettikleri gibi, ev araba gıda vs herşey 3 e 5 e katlamış buna dur demedikleri gibi

  • Tekno papaz 04 Mayıs 2022 12:36

    Otomobil firmalarının karından anlıyoruz milleti nasıl düdüklediklerini. Hem satışları azalmıştır hemde uçuk karlar. Acaba nasıl oluyor bunlar. Krizi fırsata çevirme buna diyorlar.

  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 11:35

    Arkadaşlar ukrayna parası karşısında TL değerli. Yaz aylarında güzel bir yurtdışı tatili yapmak isterseniz ukrayna seyahatine çıkabiliysiniz. Yurtdışına tatile gitmek çok pahalı. zengin insanlarımız bile Türkiye tatilini tercih etmeye başladı. zenginlerimiz bile Avrupa daki. Avrupada bir çöpçü maaşı kadar itibari yok ve hazmedemiyor :D  15 tl = 1 usd . bende araştırdım Zenginlerimiz Ukrayna sehayatine çıkabilir  1000 tl = 1980 ukrayna parasına yakın... şimdiden iyi tatiller. :D  BARAN VE AHMET ÖZBİR BEYİ  göndericem hemen pasaport çıkart dedim, yok ben  belediyenin mehteren bölüğünde borozancı başıyım dedi.Mehter tapurları vizesiz çıkıyor özel izinli dedi... ilk uçakla göndercez :D  ahahah ..