E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRoss: Çin ile düzgün bir anlaşma zamanlamadan daha önemli---

Ross: Çin ile düzgün bir anlaşma zamanlamadan daha önemli

Ross: Çin ile düzgün bir anlaşma zamanlamadan daha önemli
04 Aralık 2019 - 08:05 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanı Ross, Çin ile yapılacak bir anlaşmanın doğru ve düzgün olmasının zamanlamadan daha önemli olduğunu söyledi

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Başkan Donald Trump'ın "Çin ile anlaşma başkanlık seçimi sonrasına kalabilir" sözlerinin ardından açıklamalarda bulundu. 

Ross, Başkan Trump'ın Çin ile bir ticaret anlaşmasındaki hedeflerinin değişmediğini ve Trump'ın Çin ile anlaşmayı tamamlamak konusunda bir zaman baskısı altında olmadığını söyledi. Ross, "Çin ile düzgün ve iyi bir anlaşma zamanlamadan daha önemli" dedi. 

15 Aralık için planlanan tarifelerin ertelenmesi için ABD-Çin görüşmelerinde önemli ilerleme sağlanması gibi bazı somut nedenler ortaya konması gerektiğini belirttiği açıklamasında, Çin ile uzmanlar seviyesinde görüşmelerin devam etmesini beklediğini, ancak planlanmış üst düzey bir görüşme bulunmadığını da ifade etti.

Ross, "Başkan Trump'ın hedefi her zaman doğru anlaşmayı elde etmek. Bu hedefi değişmedi. Eğer bir anlaşmaya varamazsak, tarifelere devam etmekten memnun oluruz" diye konuştu.

ZAMANLAMADAN ÖNEMLİ

Ross, ABD ile Çin'in Başkan Trump'ın geçen ay tamamlanmasını umduğu gibi bir ticaret anlaşmasını imzalamaları için Çin'in tarım ürünleri alımları, bazı yapısal konular ve zorlama mekanizmaları
gibi konular üzerinde hala çalışmaları gerektiğini vurguladı.

"Burada önemli olan nokta bizim uygun, düzgün bir anlaşma yapmamız. Anlaşmanın bu Aralık'ta veya gelecek Aralık'ta hatta başka bir tarihte olması, düzgün bir anlaşmaya varmaktan çok daha az önemli" diye konuşan Ross, "Önemli olan şey çalışacak bir anlaşma elde etmek" dedi.

Ross ayrıca, Başkan Trump'ın 2020 seçimini kazanmasını beklediğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)