E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRomanya, Karadeniz'de doğalgaz üretiyor---

Romanya, Karadeniz'de doğalgaz üretiyor

Romanya, Karadeniz'de doğalgaz üretiyor
19 Haziran 2022 - 11:26 borsagundem.com

Rumen şirketi Black Sea Oil & Gas, Karadeniz'in dibinden gaz üretimine başladı. Türkiye’nin de gündeminde olan Karadeniz’den doğalgaz çıkartma işlemini Romanya hayata geçirdi.

Rumen şirketi Black Sea Oil & Gas (BSOG) Perşembe günü Karadeniz'in dibinden gaz çıkarmaya başladı. Şirketin basın servisi, bu yıl yaklaşık 0,5 milyar metreküp yakıt üretmeyi planladıklarını söyledi.

"BSOG, imtiyaz ortakları Petro Ventures Resources SRL ("Petro Ventures") ve Gas Plus Dacia SRL ("Gas Plus") ile birlikte, Midia Doğal Gaz Geliştirme Projesi'nden ("MGD Projesi") gaz üretiminin başladığını duyurdu. Karadeniz yatağından çıkarılan ilk gaz, önümüzdeki günlerde Ulusal Ulaşım Sistemine dahil edilmesi bekleniyor.

Bu yıl yaklaşık yarım milyar metreküp doğalgaz çıkarmayı hedefleyen Romanya, önümüzdeki üç yıl içinde, yılda yaklaşık bir milyar metreküp üretmeyi bekliyor.

MGD projesi, son 30 yılda Romanya Karadeniz Kıta Sahanlığı'ndaki ilk yeni doğal gaz projesidir. Beş üretim kuyusu (Doina sahasında bir deniz altı kuyusu ve Anna sahasında dört üretim kuyusu), Anna sahasında bulunan bir kıyı kontrollü üretim platformu ve gazı Köstence ili Korbu mevkiine yeni bir gaz işleme tesisine taşıyan 126 km'lik bir denizaltı gaz boru hattından oluşmaktadır. (Haberrus)

Rusya, AB'ye doğalgaz akışını yüzde 40 kesti

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

BOTAŞ'tan doğalgaz zammı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)