E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRK'dan Digitürk kararı---

RK'dan Digitürk kararı

RK'dan Digitürk kararı
24 Ekim 2013 - 17:32 borsagundem.com

Rekabet Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Digitürk arasında imzalanan anlaşmayla ilgili bir karar açıkladı

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, TFF ile Digitürk hakkında yürütülen, 21 Mayıs 2012'de imzalanan 2015-2016 ve 2016-2017 Futbol Sezonu Yayın Hakları Sözleşmesi'nin bireysel muafiyet değerlendirmesine tabi tutularak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma sonuçlandı.
Soruşturma, 30 Nisan 2012 tarih ve 12-23/659-181 sayılı Rekabet Kurulu kararı hilafına Süper Lig yayın hakları devrine ilişkin sürenin Türkiye Futbol Federasyonu ve Digitürk arasında imzalanan sözleşme ile iki yıl süreyle uzatıldığı iddiasını içeren başvuru üzerine başlatılmıştı.
Soruşturma safhasında, Türkiye Futbol Federasyonu ile Digitürk arasında Paket A Yayın Hakları Sözleşmesi kapsamında yayın haklarının 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarını da içerecek şekilde devrini düzenleyen sözleşmenin, Rekabet Kurulu kararında muafiyet için aranması gerekli görülen koşulları sağlayıp sağlamadığı incelendi.
Kurul, söz konusu sözleşmeye, belirtilen koşulların sağlanması kaydıyla Kanun'un 5. maddesi uyarınca bireysel muafiyet tanınmasına oy çokluğuyla karar verdi.
Rekabet Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu ile Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ'ye idari para cezası verilmesine yer olmadığını oybirliğiyle kararlaştırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)