E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRiskli varlıklarda ralli devam edebilir---

Riskli varlıklarda ralli devam edebilir

Riskli varlıklarda ralli devam edebilir
12 Ocak 2023 - 11:57 borsagundem.com

ABD enflasyonunun beklentilere paralel gelir ise riskli varlıklara yönelimin devam edeceği bekleniyor

ING analisti Chris Turner, Dolar Endeksi'nin (DXY) son 7 ayın en düşük seviyelerinin hemen üzerinde yatay seyir izleyerek ABD'de bugün açıklanacak enflasyon rakamını beklediğini bildirdi.

Turner yayınladığı yatırımcı notunda, bugün Türkiye saati ile 16.30'da açıklanacak olan ABD enflasyon rakamının göreceli olarak iyi huylu, beklentilere paralel, gelmesi halinde Dolar Endeksi'nde aşağı hareketin yineleneceğini savundu.

"Beklentilere paralel enflasyon rakamı muhtemelen riskli varlıklardaki rallinin devam etmesine imkan verir" değerlendirmesini yapan Turner, "Çin'in yeniden açılması ve düşük enerji fiyatları riskli varlıklara doğru bu yönelimi cesaretlendiriyorlar. Bugünkü enflasyon rakamı da beklentilere paralel gelir ise DXŞ 102 bölgesine doğru bir hareket yapabilir" dedi.

DXY şu sıralarda düne göre yüzde 0,1 artışla 103,22'den işlem görüyor.

Piyasalar ABD'de aralık ayı enflasyonunun yıllık yüzde 6,5 olmasını, çekirdek enflasyonun yüzde 5,7 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyorlar.

Dolar/TL'de sınırlı yukarı yön

 

Alında yukarı yönlü hareket

 

Piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde

 

Bitmek bilmeyen ayı piyasasında akıllı yatırımın 3 yolu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)