E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBitmek bilmeyen ayı piyasasında akıllı yatırımın 3 yolu---

Bitmek bilmeyen ayı piyasasında akıllı yatırımın 3 yolu

Bitmek bilmeyen ayı piyasasında akıllı yatırımın 3 yolu
11 Ocak 2023 - 15:15 borsagundem.com

Ayı piyasaları bıktırıcı ve hasar verici olsa da tarihsel olarak bakıldığında kazançlı yatırımlar en doğru zamanı ifade ettiği de doğrudur.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bıktırıcı seviyede uzun ayı piyasalarında yatırım yapmak da mantıklı olabilir. Doğrusunu söylemek gerekirse, belki de en kazançlı yatırımlar hep ayı piyasalarında yapılagelmiştir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcıların herhalde bugünlerde duymak isteyeceği son şey uzun ve daha uzun bir ayı piyasası olsa da, tarihsel olarak bakıldığında ayı piyasalarının yatırım yapmak için mükemmel zamanlar olduğu görülecektir. Ayı piyasaları, yatırımcıların zamana göre test edilmiş hisse senetlerini büyük indirimlerle satın almalarına izin veren dönemler olarak öne çıkıyor.

Temettü hisseleri

The Motley Fool’dan Sean Williams’ın haberine göre, uzun ayı piyasalarında yatırımcıların yapabileceği en akıllı hareketlerden biri, temettü hisseleri satın almaktır. Temettü ödeyen halka açık şirketler, genellikle istikrarlı şekilde kârlı olur ve önceki ekonomik gerilemelerde başarılı bir şekilde yol almıştır. Dahası, temettü hisselerinin, dikkatli bakıldığında, uzun dönem boyunca ödeme yapmayan şirketleri belirgin şekilde geride bıraktığı görülür. Kısacası, özellikle de belirsizliğin hüküm sürdüğü zamanlarda sahip olmak istemeniz gereken yatırım araçlarının başında temettü hisseleri gelir.

Temettü ödeyen halka açık şirketler, genellikle istikrarlı şekilde kârlı olur ve önceki ekonomik gerilemelerde başarılı bir şekilde yol almıştır.

Defansif hisse senetleri ve endüstriler

Savunma sektörlerine ve endüstrilere yatırım yapmak da ayı piyasalarında dahice bir hareket olabilir. Örneğin, elektrik hizmetleri oldukça öngörülebilir nakit akışları nedeniyle bir ayı piyasasında daha iyi performans göstermek için düşük risk barındıran bir seçenektir. Ev sahipleri ve kiracılar elektrik tüketim alışkanlıklarını yıldan yıla pek değiştirmezler. Ayrıca, çoğu elektrik şirketinin, tüketiciler için çok az seçenek bırakan tekel veya duopoli olarak çalışması, şirketlerin arzına talep bulmasını garanti eden bir başka nitelik olarak da dikkate değer.

Örneğin, elektrik hizmetleri oldukça öngörülebilir nakit akışları nedeniyle bir ayı piyasasında daha iyi performans göstermek için düşük risk barındıran bir seçenektir.

ETF’ler

Uzun ayı piyasalarında üçüncü bir akıllı hareket de borsa yatırım fonlarına yani ETF'lere (Exchange Traded Fund) yatırım yapmaktır. ETF satın almak, yatırımcıların yatırımlarını bir tıkla anında çeşitlendirmesine veya yoğunlaştırmasına olanak tanır. Hemen hemen her sektör, endüstri, trend, bölge ve piyasa değeri için bir ETF mevcuttur ve yatırımcılar, tek bir hisse senedi riski konusunda endişelenmek zorunda kalmadan ETF’ler aracılığıyla paralarını uzun vadede büyütmek için birçok seçeneğe sahip olur.

ETF satın almak, yatırımcıların yatırımlarını bir tıkla anında çeşitlendirmesine veya yoğunlaştırmasına olanak tanır.

Üç yatırım seçeneği de boğa piyasalarında da uygun birer seçenek olsalar da, bu yatırım tercihlerinin asıl uzun soluklu ve bıktırıcı ayı piyasalarının en ideal seçenekleri olduğunun altını çizmek gerekir. Buradaki kilit nokta, potansiyel olarak uzun bir ayı piyasası sırasında bile yatırım yapmaya devam etmenin mümkün olduğudur. Ayı piyasanın uzun süreceği göz önünde bulundurulduğunda, bu yatırım seçeneklerinin özellikle uzun vadeli düşünen yatırımcılar için uygun olduğunu da vurgulamak gerekir.

Tarihin en uzun ayı piyasasında olabiliriz

 

2023 ayı piyasası yılı olacak

 

JPMorgan’ın boğasından ayı piyasası uyarısı

 

Morgan Stanley ayı piyasası için tarih verdi

 

Ayı piyasası yatırımcıları yoracak

 

Ayı piyasasında yatırım için ezberlerinizden kurtulun

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xs11 Ocak 2023 20:21

    enerji hisselerini ovuyor daha ne kadar yukselsinler bir senedir 5 e 30 a katlayanlar oldu cakacak adammi ariyorsunuz