E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRiskli varlıklara talep geriliyor---

Riskli varlıklara talep geriliyor

Riskli varlıklara talep geriliyor
30 Ekim 2020 - 09:10 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Riskli varlıklara yönelik pozisyon alma isteğinin ciddi ölçekte gerilediği Ekim ayının son haftasına ait işlemlerde Amerikan dolarına olan talebin bu kapsamda arttığı görüldü. ECB’nin Ekim ayı faiz kararı toplantısında politika oranlarında beklendiği şekilde herhangi bir değişikliğe gidilmezken, Aralık ayı için ek genişleme sinyali gerek politika metninde gerekse Başkan Lagarde’ın mesajlarında kendisine yer buldu. EURUSD paritesinin 1.1650 bölgesine dek gerilediği günde beklentiler varlık alım programları ve kredi operasyonları üzerinden yapılması beklenen revizyonlar üzerine yoğunlaşırken, faiz makasının ise bir süre daha özellikle ABD ile korunacağı düşüncesi ağır basmakta ki biz de bu noktada bulunmaktayız.

Türk lirası Amerikan doları karşısında 1.5 günlük tatil süresince %-1.26 performans ile takip edilirken, EMFX üyeleri arasında en zayıf ilk 5 arasında yer almadı. Petrol fiyatlarındaki gerilemeye paralel
Rus rublesi aynı süreçte %-2.04 ile öne çıkan üye olurken, Asya para birimlerinin yatay seyir ile dikkat çektiğini söylemek mümkün. 5y vadeli CDS son 3 gün içerisinde 562bp seviyesine dek yükselirken, en düşük 531bp test etti. Son işlemler 551bp ile takip edilmekte.

EMEA bölgesi endekslerinde ECB’den gelen açıklamalardan ziyade genel risk iştahı zayıf ortamın takibinin etkili olduğu söylemek mümkün. Euro Stoxx 50 %-0.12, FTSE 100 %-0.02, DAX %0.32 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %0.06 ile gün son kapanışları gerçekleştirirken, işlem hacimlerinin genele yayılır şekilde artış gösterdiğini eklemek gerekiyor. Özellikle Euro Stoxx 50 kontratında %53 yükseliş söz konusu.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansına kıyasla olumlu yönde ayrışmanın belirginleştiği görüldü. ABD’de 3Ç GSYH verisinin %33.1 düzeyinde gerçekleşerek %32’de bulunan konsensüsün üzerinde takip edilmesi genel yaklaşıma olumlu katkıda bulunurken, Başkan Trump’ın destek paketi açıklamaları da pozitif etki sağladı. Majör ABD endekslerinde %0.5-1.6 aralığında primlenmeler izlenirken, teknoloji grubu bir kez daha dikkat çekti. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %1.27, Merval ise %3.17 ile takip edildi.

Asya’da haftanın son işlemleri ABD teknoloji şirketlerine ait haber akışı kaynaklı zayıflamaya işaret ediyor. TSİ 08.15/ NKY 225 %-0.89, Hang Seng %-0.20, CSI 300 %-0.21 ve KOSPI %-1.32 ile izlenirken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.7232 ile yuanda değer kazancını ifade etmekte.

O seviye aşılmadıkça endeksteki zayıflığın sürmesi bekleniyor

Endekste yükselen trend altında kısa vadeli görünüm zayıf

Endekste negatif başlangıç bekleniyor

Salgın kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

BİST'te şirketlerin açıklanan 9 aylık kar ve zararları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)