E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı bilançoları bekliyor---

Risk iştahı bilançoları bekliyor

Risk iştahı bilançoları bekliyor
25 Nisan 2023 - 08:56 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda risk iştahının sınırlı olduğunu görmekteyiz. Özellikle ABD’den gelecek olan teknoloji bilançoları beklenmeye devam ediyor.

ABD endeksleri karma görünümle başladığı günü aynı şekilde sonlandırdı. Dow Jones ve S&P500 endeksleri pozitif tarafta yer alırken Nasdaq endeksi negatif tarafta yer aldı. ABD vadelileri ise satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endekslerinin genelinde sınırlı satıcılı bir seyri takip ettik. İtalya endeksinde %1’e varan satıcılı seyri ön plana çıktı. Öte yandan Bundesbank, daralma beklediği Almanya ekonomisi için görünümünü sınırlı yükselişe revize etti. Bu haftanın özelinde Euro Bölgesi büyüme verisi önemli olacak. Piyasa beklentisi ise bölgenin %1,4 büyümesi yönünde.

Asya endeksleri hafta başındaki görünümünü koruyor. Nikkei pozitif ayrışmaya devam ediyor.

BIST100 Endeksi dünü 10.46 (% 0.21) puanlık yükseliş ile 5.022 seviyesinden ve 43.298 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki düşüş tepki alımlarıyla karşılaştı. Tepki çıkış denemeleri güç kazanamazken hisse bazlı hareketlilik önceki günlere göre daha yoğundu. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi devam etmekle birlikte ivme kaybetmeye başladı.

Bugün ABD’den Conference Board tüketici güveni ve konut verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz.

Bakır fiyatlarında zayıf dolar desteği

 

ECB'de şahin ton yükseliyor

 

Borsada o üç sektör dikkat çekiyor

 

Buğdayda gümrük vergisi artırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)