E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı açılmaya başladı---

Risk iştahı açılmaya başladı

Risk iştahı açılmaya başladı
30 Mart 2023 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Piyasalarda bankacılık sektörüne yönelik endişelerin azalması ve FED’in faiz artış politikasının yavaşlayacağına yönelik beklentilerle birlikte risk iştahının açıldığını söyleyebiliriz.

ABD endekslerinde %1,8’e varan değer kazancıyla günü sonlandırdı. Nasdaq endeksi ağustostan beri en yüksek seviyeye çıkarak boğa piyasasına girdi. ABD vadeliler pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %1,5’i aşan yükselişle seansı tamamladı. Bankacılık %1,9 ve teknoloji sektör hisselerinde %2,7 yükseliş gördük. Öte yandan İngiltere Merkez Bankası, bankacılık sektörüne il,işkin kurumsal krediler üzerine uyarıda bulundu.

Asya endeksleri hafif satıcılı olarak işlem görüyor.

BIST100 Endeksi dünü 131.73 (% 2.74) puanlık yükseliş ile 4.943 seviyesinden ve 56.626 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki düşüş hareketi genele yayılan bir tepki alımıyla karşılaştı. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi sürüyor.

Bugün ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvurularını ve büyüme verisini takip edeceğiz. Euro Bölgesinde ise Almanya ve İspanya’dan enflasyon verileri gündemimizde olacak. Enflasyonda %8,5’ten %8,1 düşüş beklense de çekirdek enflasyondaki baskının devam edeceği beklentisinin mevcut olduğunu söyleyebiliriz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler

 

Banka krizi korkuları azalıyor ve yerini enflasyona bırakıyor

 

Ons altında fiyat dar bir aralıkta sıkıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)