E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı açıldı---

Risk iştahı açıldı

Risk iştahı açıldı
11 Ağustos 2022 - 09:03 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalar kritik ABD enflasyon verisi öncesinde sınırlı işlemler görülürken verinin beklenti altında kalmasıyla risk iştahının açıldığını söyleyebiliriz. EURUSD paritesi %1,2 artışla 1,0346 ve GBPUSD paritesinde %1,3 yükselişle 1,2236 seviyeleri görüldü. Tahvil gerilerinde de geri çekilmeleri takip ettik.Buna ek olarak da Fed’in 75 baz puan faiz artışı beklentilerinin de törpülendiğini gözlemledik.
ABD endeksleri, enflasyon verisi sonrası gerçekleştirdiği açılışta sert yükseliş kaydederken günü %3’e yakınsayan yükselişle tamamladı.

Avrupa endekslerinde teknoloji hisseleri öncülüğünde %1,5 seviyesine yakınsayan değer kazanımıyla günü tamamladı. Bölgedeki veri akışında Almanya enflasyonunun enerji ve gıda fiyatlarının artışındaki etkiyle %7,5 ile yüksek seviyelerde kaldığını gördük.

Asya endeksleri dünü satıcılı tamamlarken an itibariyle Nikkei endeksi hariç pozitif işlem görüyor.
BİST100 endeksi, 2829,58 puan ile kapanış, 2829,62 puan ile gün içi rekorunu tazeledi. Yükselişlerde bilanço etkilerinin yanı sıra globaldeki pozitif havanın da yansıdığını söyleyebiliriz. Puan bazlı katkılarda BİST30 hisseleri olumlu etki yaratırken Koza grubunda bilanço etkisiyle BİST100 endeksine olumsuz katkı sağladı.

Gün içerisindeki veri akışında ABD’den üretici enflasyonu ve işsizlik haklarından faydalanma verilerini takip edeceğiz. Buna ek olarak Sabancı Holding, Aselsan ve Tekfen Holding’ten gelecek bilançoları takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

ABD enflasyonu sonrası piyasalar pozitif

 

Bakır fiyatları 6 haftanın zirvesine çıktı

 

Kuştur Turizm ve Makim Makina sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)