E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Reza Zarrab'ın kaçak binası yıkılıyor---

Reza Zarrab'ın kaçak binası yıkılıyor

 Reza Zarrab'ın kaçak binası yıkılıyor
27 Nisan 2016 - 10:01 borsagundem.com

Reza Zarrab'ın kamuoyunda uzun süre büyük tartışmalara neden olan Kandilli'deki kaçak binaları için yıkım işleminin başladığı iddia edildi.

Sözcü Gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ABD'de gözaltına alınan Reza Zarrab’ın Kandilli’deki kaçak yapıları için harekete geçtiğini iddia etti. Gazetede yer alan habere göre, kepçeler dün kaçak binaları yıkmaya başladı. İlk kepçe 3 katlı binaya vuruldu.

Reza Zarrab, 25 milyon dolar ödeyerek satın aldığı Kandilli’deki tarihi köşkü yıkıp yenisini inşa ettmişti. Bahçedeki ağaçları kestirdi, üç katlı betonarme bir yapı dikti. ‘Korunması gereken kültür varlığı” olarak 1986’da tescillenen köşk medya tarafından gündeme getirilince 13 Şubat 2015’te inşaat mühürlendi.

ÖNCE ÜÇ KATLI BİNAYI YIKTILAR 

Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Boğaziçi İmar Müdürlüğü, kaçak yapılara karşı harekete geçmedi.  Reza Zarrab, kara para aklama ve ABD’yi dolandırmak suçlarından 21 Mart'ta Miami’de tutuklanırken habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü dün köşke kepçelerle girdi.

Kepçeler önce köşkün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapıyı yıkmaya başladı. Ardından ön cephede bulunan 24 metre genişliğinde tek katlı kaçak yapılar yıkılacak.
Bütün bunların ardından, kat yükseklikleri değiştirilen, cephesi genişletilen, bodrum katları büyütülen, zeminiyle çatısına ilaveler yapılan tarihi köşk bir kez daha yıkılarak yeniden aslına uygun olarak inşa edilecek. Yıkım ve yapım masrafları tutuklu işadamı Reza Zarrab’ın şirketi Royal Holding’den tahsil edilecek.

YARGILANMA DEVAM EDECEK

Kaçak inşaatla ilgili hem Boğaziçi İmar Müdürlüğü hem de İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, köşkün sahibi ve fenni sorumlular hakkında geçtiğimiz yıl Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Zarrab ve diğer sorumlular tescilli kültür varlığında izne aykırı tadilat ve inşaat yaptıkları için 6 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası istemiyle yargılanıyor.

Zarrab’a kelepçe kaçak köşküne kepçe

TARİHİ BÖYLE YERLE BİR ETTİ

Zarrab’ın şantiyesini denetime giden İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu üyelerinin ‘onaylı projeye ve yasalara aykırı’ uygulamalarla ilgili hazırladığı raporda şu tespitler yapılmıştı:
- Ruhsatlı eski eser yapıda döşemeler kaydırılarak kat yükseklikleri değiştirildi, ikinci bodrum kat büyütüldü ve birinci bodrum kat ile birleştirildi.
- Çatı mahyası yüksek kuruldu, zemin kat seviyesinde arka cephede 1.50×5.90 metre ebatlarına ilave yapıldı. Arka cephe konturu 1.60 metre büyütüldü, bodrum kat seviyesinde ön cephede 5.00 x 17.20 metre ebatlarında büyüme yapıldı.
- Kaçak binanın arka cephesinde yaklaşık 61 metre genişliğinde üç katlı, ön cephesinde ise 24 metre genişliğinde tek katlı yeni yapılar inşa edildi.

İsmail Şahin / Sözcü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)