E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRamazan geldi et fiyatları uçuşa geçti---

Ramazan geldi et fiyatları uçuşa geçti

Ramazan geldi et fiyatları uçuşa geçti
24 Nisan 2020 - 08:58 borsagundem.com

Korona virüs nedeniyle milyonlarca insan işini kaybederken, gıdadaki pahalılık da günden güne vatandaşın sırtındaki yükü artırıyor. Temel gıda ürünlerinden ette de fiyatlar cep yakıyor

AKP'nin son 10 yılda 8.1 milyar dolarlık canlı hayvan ve et ürünü ithal ettiğini söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ithalat politikasının işe yaramadığını ve vatandaşa çok pahalı et satıldığını belirtti.

ÇİFTÇİLER MAĞDUR DURUMDA

Sözcü'nün haberine göre, 2015'te 35 TL olan 1 kg kıyma kıyma fiyatının günümüzde 70 TL'ye çıktığını anlatan Gaytancıoğlu, iktidarın ithalat politikası yerine çiftçiyi desteklemesi gerektiğini kaydetti. Geçen hafta 10 bin hayvanın bulunduğu geminin İskenderun Limanı'na getirildiğini hatırlatan Gaytancıoğlu, şöyle konuştu:

AKP'nin sürekli başvurduğu ithalata dayalı süreç böyle devam ederse Türkiye'de hayvancılık ciddi anlamda geri dönülemez sorunlar yaşayacaktır.

Besici desteklenmeyip, girdi maliyetleri düşürülmedikçe hayvancılıkta sürdürülebilir bir üretim mümkün görülmemektedir. İthalat nedeniyle Türkiye'deki çiftçiler mağdur durumdadır.

Çiftçiler o kadar zor durumdalar ki, hayvan beslemek istiyorlar fakat küresel firmalarla karşı karşıyalar.”

YANDAŞA RANT YARATILIYOR

Besilik sığır ithalatının yapılmayacağının duyurulmasına rağmen 26 Ekim 2019 tarihinden itibaren Türkiye'ye çeşitli ülkelerden 100 binin üzerinde besilik hayvan girişi olduğunu söyleyen Okan Gaytancıoğlu, buradan da bir rant elde edildiğini vurguladı. Gaytancıoğlu, “Yandaşların tamamen rant peşine düşmesi aslında Türkiye hayvancılığının getirildiği olumsuz bir durumdur” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şakır telkoparan25 Nisan 2020 12:19

    Burdan bizim sesimizi duyan varmı acaba turkiyede hayvancılık| bitiyor son safhasına gelmiş tarım bitiyor herşeyimizi dışardan almaya basladik turkiyede vercek enflasyon nerede herşey almış başını gitmiş iyi günlere gitmiyiruz

  • vatandaş24 Nisan 2020 18:02

    ekonomide bir kural vardır talep varsa fiyatlar artar talep az sa düşer halkın yapacagı birşey var ama herkes katılmalı belli bir süre protesto mahiyetinde et tüketilmesin bakın o zaman nasıl düşüyor.

  • Hüseyin Şahan24 Nisan 2020 22:02

    Düşmez protesto sonrasında aynıfiyatla karşılaşırsın.Bir malın fiyatı üretimi talebi geçtiği zaman düşer .İthalata dayalı tüketimde ithalat kısılır veya artırılır denge kurulur bu içpiyasa üreticisine darbedir Üreticiyi korumazsan malı değerlenmezse üretimi kıar bu aynı zamanda ülkede işsizliğide artırır.Ülke zenginleşmesi işsizliğin azalması paranın içerde kalmasıyla mümkündür.yani sonuç üreticinin desteklenmesi ihracaatcı seviyesine getirilmesi ve et fiyatlarının düşmesi bu şekilde olur.

  • mrt olk24 Nisan 2020 16:10

    Chp yönetime geçerse arkadaşın da bahsettiği gibi etim 1000 tl olma ihtimali var gördük daha önce maaş ödeyemez hale getirdiler ülkeyi genelev patronu vergi rekortmeni oluyordu

  • Harun demir24 Nisan 2020 13:32

    Çok iyi olmuş. Kıyma inşallah kilosu 1000 TL olur. Her halk hak ettiği gibi yönetilir. Yola devam. Reis

  • Sizin gıda komitenizin....24 Nisan 2020 11:38

    Pakdemirli denen şahıs hala görevde.

  • Erol g. 24 Nisan 2020 10:42

    24 NİSAN 2015 TARİHİNDE BİR DOLAR 2,92 TL İMİŞ BUGÜNSE 6,96 TL YANİ PARAMIZ SON BEŞ YILDA %50 DEĞER KAYBETMİŞ O ZAMAN KIYMA FİYATI 35 TL İSE ŞİMDİ 70 TL OLMASI DOLAR KURUNA GÖRE FİYATLAR YÜKSELMEMİŞ/DÜŞMEMİS ama aldığımız amanlı maaşları_asgari ücret DOLAR KURUNA GÖRE azaldı yanı son 5 yılda et FIYATLARINA GÖRE alım gücümüz azaldı PETROL/BENZİN/MOTORİN FİYATLARINA GÖRE ALIM GÜCÜMÜZ İŞE ARTTI