E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRalli üçüncü çeyrekte de devam edecek mi?---

Ralli üçüncü çeyrekte de devam edecek mi?

Ralli üçüncü çeyrekte de devam edecek mi?
04 Temmuz 2023 - 10:23 borsagundem.com

ABD borsalarında dev teknoloji şirketleri, yapay zeka güdümlü ralliye öncülük ediyor. Peki bu gidişat üçüncü çeyrekte de devam edecek mi?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yaşanan ralli birçok uzmanı şaşırtsa da, piyasa genişliğinin beklenen düzeyde olmaması rallinin ömrüyle ilgili endişeler doğuruyor.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, dev hacimli teknoloji hisseleri, bu yıl şimdiye kadar ABD borsalarındaki ralliye öncülük etti. Ancak işlerin üçüncü çeyrekte tersine dönme ihtimali bulunuyor.

Ayrışma çözülüyor mu?

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, BTIG'in genel müdürü ve baş piyasa teknisyeni Jonathan Krinsky'ye göre, ABD hisse senetleri bu yıl şimdiye kadar, çoğunlukla mega sermayeli büyüme hisse senetlerinin önderliğinde yükseldi ancak bu gidişat üçüncü çeyrekte değişebilir.

FactSet verilerine göre, büyük hacimli S&P 500 Endeksi ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite bu yıl şimdiye kadar sırasıyla yüzde 14 ve yaklaşık yüzde 30 oranında artarken piyasa değerine göre küçük hacimli Russell 2000 aynı dönemde sadece yaklaşık yüzde 7 oranında yükseldi.

Ortalamaya geri dönüş

Geçen hafta Perşembe günü 2 yıllık Hazine getirisi yüzde 4,925 ile Mart ayı başından bu yana en yüksek seviyeye yükselirken, Krinsky, “Yeni bir çeyreğe girerken, değer hisse senetlerine karşı büyüme hisse senetlerinde belirgin bir ortalamaya geri dönüş ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu düşünüyoruz” diye yazdı. Ortalamaya dönüş, varlıkların fiyatlarının zaman içinde uzun vadeli ortalamaya dönme eğiliminde olacağı varsayımını ifade ediyor.

Krinsky, büyüme ve değer hisse senetleri arasındaki bu ayrışmanın ‘değerin biraz yükselmesi ve büyümenin anlamlı bir şekilde düşmesiyle’ büyük olasılıkla çözüleceğini belirtiyor. Krinsky, “Temel olarak bu aynı zamanda mega sermayeli şirketlerdeki büyümeye karşın küçük sermayeli şirketlerdeki büyümenin bir miktar iyi bir ters dönüşe sahip olması gerektiğini gösteriyor” diyor.

Geniş tabanlı satış

Bu arada, Krinsky, ABD hisse senetlerinde bu yılın sonlarında 'daha önemli bir geniş tabanlı satış' için teknik kurulumun devam ettiğini belirtiyor.

S&P 500 Endeksi’nde yer alan ilk 50 hisse senedi arasındaki beklenen ortalama korelasyonu ölçen bir endeks olan altı aylık COBE korelasyonu göstergesi de, 2006 yılından bu yana en düşük seviyede seyrediyor. Krinsky, “Önümüzdeki aylarda yükselen korelasyonlar beklenmeli” diyor. Yükselen korelasyonlar tipik olarak söz konusu 50 hisse senedinde düşüşe karşılık geliyor.

Ralli, düşüş yanlılarını bahaneler üretmeye zorluyor

 

Balon senaryosu rafa kalkıyor

 

Boğa piyasası mı balon mu?

 

Yapay zekâ rallisine 5 uzman yorumu: Yeni internet balonu mu?

 

Yapay zekâ rallisi borsadaki kötü haberleri saklıyor

 

Bu formasyon rallinin süreceğine işaret ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)