E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRagıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı---

Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı

Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı
07 Mayıs 2020 - 15:45 borsagundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu, Evrensel Gazetesi Yazarı Ragıp Zarakolu “Makus Kaderden Kaçış Yok" başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma başlattı

Evrensel Gazetesi ve Artı Gerçek haber sitesinde 5 Mayıs'ta yayınlanan “Makus Kaderden Kaçış Yok'' başlıklı yazısı nedeniyle Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç duyurusu üzerine açtığı soruşturma, “darbe mesajı vererek Anayasal düzeni hedef almak" suçlaması ile yürütülüyor.

"AÇIKCA DARBE ÖZLEMİ VURGULANDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından yapılan suç duyurusunda, Zarakolu'nun idam edilen Türkiye Devleti'nin Başbakanı Adnan Menderes ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kıyaslayan bir yazı kaleme aldığı kaydedildi.

Yazının "ideolojik içerikli" olduğu belirtilen dilekçede, "Zarakolu'nun, 'Türkiye'nin yakın tarihine göndermeler yaparak 'Korona günleri, bırakın Türkiye'yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE'nin ve tayfasının kaçması mümkün değil' şeklindeki ifadeleriyle de açıkça darbe çığırtkanlığı yaptığını ortaya koymuştur. Kamuoyunda büyük tepki yaratan anti demokratik beklentilerle dolu sözde yazıda açıkça 'darbe özlemi' vurgulanmış 'darbe seviciliği' yapılmıştır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci07 Mayıs 2020 21:21

    acik ve net birsekilde Sayin Baskana tehdit edilmekte.

  • AHMET ÖZBİR07 Mayıs 2020 16:20

    YARGIMIZDAN en büyük isteğimiz, bu vatana düşman olan yobazı T.C. VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARIN, ÇİN'E ŞUTLAYIN. Biz bir kere DEVLET ADAMIMIZI KORUYAMADIK, İKİNCİ DEVLET ADAMIMIZ İÇİN 15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZDIK! Bundan sonra ne yapacağımızı bunun gibi gerici İslâm düşmanları çok anlamışlardır.

  • RİZE li mulivbjk07 Mayıs 2020 22:25

    RİZEli benimle tanışmak istemişsin...senin gözünde ak partili olmayan rizeli malmı oluyor...A  yalaka  , KENEF ağızlı

  • oktaydoğaner07 Mayıs 2020 19:25

    rizeli o sence yapmışsa bari içerdeki birine yapmış seninki gerçekten çok kötü

  • Rizeli07 Mayıs 2020 18:10

    Yine yalakalık yapmışsın Ahmet.