E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPutin'den kritik döviz kararı---

Putin'den kritik döviz kararı

Putin'den kritik döviz kararı
23 Mayıs 2023 - 10:19 borsagundem.com

Putin, iç piyasadan döviz satın alım limitini 1 milyar dolarla sınırlandıracak kararnameyi imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke içinde yerleşik kişi ve kuruluşların yurtdışına ödemeler için iç piyasadan döviz satın alım limitini 1 milyar dolarla sınırlandıracak kararnameyi imzaladı.

Kremlin resmi internet sayfasında paylaşılan belgede, yabancı şirketlerle arasındaki sözleşme gereği gerçekleşen ödemelerde, döviz ihtiyacını iç piyasadan gideren şirketlere aylık 1 milyar dolarlık azami döviz satın alım sınırı getirilmesi talimatı verilirken, talimatın uygulanması için Rusya Hükümeti ve Merkez Bankası görevlendirildi.

Bu amaçla hükümet ve düzenleyici tarafından 1 Haziran’a kadar Rusya’nın döviz piyasasında yerleşik kişi ve kurumların döviz satın alımı için aylık 1 milyar doları aşmayan bir limit oluşturulması sağlanacak.

Hükümet, Merkez Bankası veya Maliye Bakanlığı’ndaki yabancı yatırımları izleme komisyonundan alınan izinlere dayanarak yapılan işlemlere ilişkin uzlaşmaları kapsayan talimatta, limitten muaf olacak işlemlerin belirlenmesi de istendi.(Gazetemru)

Rusya kömür ihracatı vergilerini artırmaya hazırlanıyor

 

Çin’e petrol ihracatında lider Rusya

 

Rusya'nın petrol ve gaz gelirleri planların altında kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fade24 Mayıs 2023 12:49

    Nuri Demirağ tarafından kurulduktan sonra İsmet İnönü tarafından devletleştirme kapsamına alınan uçak ve uçak motoru fabrikaları, Eskişehir tank fabrikası ve Kırıkkale silah fabrikası Menderes döneminde NATO standartlarına uymadıkları gerekçisiyle kapatıldılar.

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER23 Mayıs 2023 12:36

    EN AZINDAN LAİK Bİr ülke .birde bizim gibi hödüpar falan olsa ne olurdu.