E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da yanacak---

Putin: Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da yanacak

Putin: Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da yanacak
16 Haziran 2023 - 22:21 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yönelik olası F-16 sevkiyatına tepki göstererek, "Ukrayna'da Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da Leopardlar gibi yanacak, buna hiç şüphe yok." dedi

Putin, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nun ana oturumunda, The National Interest dergisi köşe yazarı Dmitriy Simes'ın sorularını yanıtladı.

Ukrayna'nın karşı saldırıya geçtikten sonra 186 tank kaybettiğini belirten Putin, "Ukrayna ordusu saldırıya geçtikleri bazı bölgelerde savunmamızın ilk hattına ulaşabildiler, bazılarında bunu başaramadılar. Burada asıl konu stratejik rezervlerini kullanıyor olmaları ancak hiçbir bölgede hedeflerine ulaşamadılar." diye konuştu.

Putin, Ukrayna'nın yakında kendi askeri ekipmanlarını kullanmayacağını belirterek, "Geriye hiç ekipmanları kalmayacak ve kullandıkları her şey yurt dışından gelecek. Bu şekilde çok uzun süre savaşamazsınız." görüşünü dile getirdi.

Rus savunma sanayisinde ise üretimin arttığına işaret eden Putin, "Geçen yıl boyunca askeri ürünlerin üretimini 2,7 kat artırdık ve daha da artmaya devam ediyor. Bazı işletmeler gece gündüz çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"FARKLI YOLLAR DENENİRSE YANIT VERECEĞİZ"

Putin, NATO'nun silah sevkiyatlarıyla Ukrayna'daki savaşa giderek daha fazla müdahil olduğunu dile getirerek, "NATO tabii ki Ukrayna'daki savaşa dahil oluyor. Askeri teçhizat sevkiyatları geliyor, şimdi uçak sevkiyatı seçeneği düşünülüyor. (Ukrayna'da) Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da Leopardlar gibi yanacak, buna hiç şüphe yok." görüşünü paylaştı.

Ukrayna için F-16'ların başka ülkelerde konuşlandırılması halinde buna da yanıt vereceklerini belirten Putin, "(F-16) Kiev için Ukrayna dışındaki hava üslerinde konuşlandırılacak ve savaş operasyonlarında kullanılacaksa, onları nasıl ve nerede vuracağımızı göreceğiz." dedi.

Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer sevkiyatla ilgili çalışmada ilk kısmın tamamladığını anlatan Putin, "Rusya'nın nükleer silah kullanmasına gerek yok ancak teorik olarak devletin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı tehdit edildiğinde buna izin verilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Putin, Rusya'nın NATO ülkelerinden daha fazla nükleer silaha sahip olduğunu kaydederek, "Bunu biliyorlar ve silahları azaltmak için müzakerelere başlamamızı söyleyip duruyorlar." diye konuştu.

Moderatör Simes'ın, "Ukrayna yönetiminde Naziler var." söyleminin Batılı yöneticileri rahatsız etmesine ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Yahudi olması hakkında nasıl hissettiğine yönelik soruyu Putin, "Çocukluğumdan bu yana Yahudi arkadaşlarım var. Onlar Zelenskiy'nin Yahudi olmadığını söylüyorlar. Zelenskiy Yahudilerin yüz karası." diye yanıtladı.

Putin, oturumda Ukrayna'daki Babi Yar ve Volinya'daki Yahudi soykırımıyla ilgili video gösterdi.

RUS EKONOMİSİYLE İLGİLİ İYİMSER

Rus ekonomisindeki göstergelerin giderek daha fazla olumlu hale geldiğini anlatan Putin, şunları aktardı:

"Ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 1,5 kadar, hatta yüzde 2'nin biraz altında olacağını düşünen uzmanlarla aynı fikirdeyim. Ülkemiz, dünyanın önde gelen ekonomileri arasındaki yerini korumaktadır."

Putin, Rusya'nın petrol ve doğal gaz dışı gelirlerini de artırdığına işaret ederek, "Bu yılın ilk 5 ayında petrol ve doğal gaz dışı gelirlerimiz yüzde 9,1 beklenenin oldukça üzerinde büyüdü." ifadesini kullandı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunca alınan petrol üretimi kısıntısı kararının siyasi olmadığını savunan Putin, "OPEC+ içinde üretimi kısmaya yönelik tüm kararlar apolitik niteliktedir. Ne Rusya'nın özel askeri operasyonuyla ne de başka herhangi bir fırsatçı düşünceyle bağlantılı değildir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

 

Biden ve Putin, Erdoğan’ı tebrik etti

 

Putin, Aliyev ve Paşinyan Moskova'da bir araya geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Haziran 2023 10:06

    ukraynalılar savaştırılıyor. ABD askeri ölmesin, diye... başka bir açıklaması yok. sen kimsin ki rusyaya kafa tutacksın ? ABD kafa tutamıyor tek başına Rusyaya... Rusya avantajı kendi üretip, kendisi kıs sürede isteidği alana araçları gereçleri koyuyor. Ukrayna üretemıyor, üretecek tesisi anında vuruluyor, dışardan tank, uçak, top vb gelecekte taşınacakta bunları kullanacak kalifi personel yetişecekte ruslarla savaşacak :D imkansız bişe bu. Tek başına iha siha da büyük devletler karşısında ne kadar etkili gördük. Yani savaş bu, silah yoksa, güçlü modern araçlar yoksa yenilirsin.

  • baran18 Haziran 2023 17:03

    Nihayet anladın yani!  Biraz geç olsa da!  Savaşın 3ç yılında ve seçimi kaybettikten sonra  akıllı bir Türk vatandaşı gibi düşünmeye başladın.  Asıl anlaması gereken Ukrayna vatandaşları  Amerika adına savaştırılıyo.  Zelenski ordu komutanı gibi gezse de işi gücü yalan dolan.  Amerikan  finoluğu yapanların hali  genellikle perişan olmuştur. Pkk ve fetoşçulara önemle duyurulur. 

  • azmi17 Haziran 2023 17:08

    Farklı yollar denenirse yanıt vereceğiz demiş Putin. E savaşı sen başlattın ,sonucuna katlanacaksın. Batı Nato'yu Ukrayna'ya da sokup sınırdaş olacak diye korkuyorsun ama olacağı bu. Abd nato ayağına Yunanistan'nın Dedeağacına , Ege Adalarına yığınak yapmadı mı. Sorarsan Rusya'ya karşı, . Hadi canım , sığınmacıların en ufak isyanında anında ülkemizde. Uyanında balığa gidelim

  • azmi17 Haziran 2023 19:57

    Önce efendi olalım , beğenilmeyen paylaşımlar için aşağılayıcı sözler söylemeyelim. Çok ayıp

  • baran17 Haziran 2023 17:29

    Bu kadar gerzek olmak için para mı alıyorsun?  

  • baran17 Haziran 2023 13:26

    Tamam o zaman derha Amerikan füzeleri yerlestimesine hem de tam burnunun dibine yerleştirsin.  Amerika Türkiye de olduğu gibi ortalığı karıştırmaya devam etsin.

  • Recai17 Haziran 2023 11:00

    20 30 sene sonra rusun ne dogalgazi, ne petrolu para edecek. O zaman me aptalmisiz diyecekler

  • Turkogluturk17 Haziran 2023 08:52

    Abd gaziyla rusyaya savas acarsan sonuc bu.bizdeki abd usaklarida denedi.tabi kilavuzu karga olanin basi

  • baran18 Haziran 2023 17:09

    Be Allah ın sersemi yorum bak yorumdaki inceliği anlamaktan acizsin.  Bunun şimdi neresini düzeltelim. İlkokul zekasına sahip bu sivriyi ne yapalım?  Gerzek deyince kızyor bir de malum bunlar seçimi kaybedince saçma yalan ve iftiracı gasteleriden tv lerden feyiz alamaz oldular.  O yüzden kendi akılları da yorum yapınca ilkokul çocuğğu zekası ortaya çıkıyor.  bak ozaman iyi oku 60 darbesinin ardında Amerika var.  Siyasi ideolojileri arkasına gizlenen komitacı 3-5 soytarı Türkiye nin kaderi ile oynadı şimdi cehennemde sürünüyorlar. Bunların çoğu ingiliz muhipleri cemiyeti üyesidir.

  • Yorum18 Haziran 2023 10:39

    Angut brro sen abd nin yaptıklarını Bi deftere yazmaya başla bakalım defter yetecek mi 2. Dünya Savaşından bu yana tüm savaşların tüm anlaşmazlıkların kaynağı abd dir Kıbrıs'taki katliamlar bile abd li ajanların işidir Kıbrıs'ı ele geçirmek İsraili güven içine almak Afrika'daki tüm terör örgütleri ortadoğudaki İran ırak savaşı Yemen deki savaş hindistan Pakistan anlaşmazlığı kore savaşı Vietnam savaşı ülkelerdeki tüm darbelerin hepsi güney Amerika'daki kargaşa savaşlar Şili abd nin senaryosudur abd nin ne olduğunu tüm dünya ülkeleri biliyor ama güçleri yetmiyor ukrayna da yönetimi değiştirdiler Rusya hazırlıksız yakalandı ardından belerusta aynısını denediler ama orada Rusya ve Belarus hazırlıklıydı beceremediler ben sana diyeyim 1. Ve 2. Dünya savaşlarının planlayıcısı bile bunlar

  • baran17 Haziran 2023 13:23

    Angut Recai i Prut savaşını  Stalin in yaptığı katliamları da unutmuşsun!  Bu durumda Rusya ya derhal savaş açmamız gerek!  Değil mi Angut Recai

  • Mahir17 Haziran 2023 12:51

    Dogu perincekci olan erdogan. Putin abisine destek veriyor

  • Recai17 Haziran 2023 10:59

    Ruslar samari oturtup osmanlidan kırımı almis, 500 yillik turk hakimiyetine son vermisti. Ukraynalilar erkek cikti

  • xyz17 Haziran 2023 10:39

    Pkk fetoş chp sp ip işte malum Amerikan uşakları!  Deniz Gezmiş in arkadaşı Doğu Perinçek i dinle izle Amerikan uşakları Türkiye de nasıl yıkım faaliyetleri gösteriyor!  İyi anla!  Ne demişti  9lu çete s 400 leri iyade et Rusya ile ilşkileri kes. Başka  ne işimiz var Suriye de Ne işimiz var Libya da  Yunanistan ile probleme girmeyin. Tam da Amerikan ajanı da böyle konuşur zaten Başka Türkler Azerbaycan a selefi güç göndermişmiş yani Ermeniler katliam yapsa sevinecek şerefsizler. Yok daha da anlamazsan git o kafanı duvarelara vur.