E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, isyanın lideriyle Kremlin'de görüşmüş---

Putin, isyanın lideriyle Kremlin'de görüşmüş

Putin, isyanın lideriyle Kremlin'de görüşmüş
10 Temmuz 2023 - 14:05 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Wagner lideri Prigojin'in 24 Haziran’daki ayaklanma girişiminden beş gün sonra Kremlin’de görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Rusya adına Ukrayna'da savaşan paralı asker grubu Wagner'in Rus hükümeti ve ordusuna karşı başlattıkları silahlı ayaklanmanın şifreleri çözülmeye devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Wagner şirketinin başındaki Yevgeniy Prigojin ile görüşüp görüşmediğini doğrulaması istenince, “Devlet Başkanı’nın (Putin) böyle bir görüşme gerçekleştirdiği doğru” dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Peskov, “Putin, görüşmeye 35 kişiyi davet etti: (Wagner’in) birlik komutanlarının tamamı ve Prigojin’in kendi de dahil olmak üzere özel askeri şirketin yönetimi toplantıda bulundu. Söz konusu görüşme 29 Haziran’da Kremlin’de gerçekleşti ve neredeyse üç saat sürdü. Görüşmenin ayrıntılarınıysa bilmiyoruz” diye ekledi.

Rusya Devlet Başkanı’nın, Wagner’cilerin 24 Haziran’daki ayaklanma girişiminin ardından Prigojin ile görüştüğünü Fransız Liberation gazetesi yazmıştı.

Prigojin el konulan silahlarını geri aldı

 

Prigojin: Amacımıza ulaştık

 

Wagner'in kurucusu Prigojin'in akıbeti belli oldu

 

Kremlin: Prigojin, Belarus'a yerleşecek

 

Çekilmenin ardından Wagner'in kurucusu Prigojin'den ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)