E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell korkuları giderdi, Wall Street coştu---

Powell korkuları giderdi, Wall Street coştu

Powell korkuları giderdi, Wall Street coştu
25 Şubat 2021 - 01:13 borsagundem.com

10 yıllık tahvil faizinin %1.40'ı aşması Wall Street yatırımcılarında enflasyon korkusuna yol açtı. Fed Başkanı Powell'ın Temsilciler Meclisi'ndeki konuşması endişeleri giderdi, hisse satışları yerini hızlı alımlara bıraktı

ABD borsaları ekside başladığı günü yükselişle kapadı. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizlerindeki yükselişin yarattığı enflasyon korkuları ile seansın başında satışa yönelen yatırmcılar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyon ve tahvil faizlerine ilişkin artan endişeleri yatıştırıcı açıklamalarının etkisiyle alımlara başladı. 

Fed'in Para Politikası Raporu'na ilişkin salı günü Senatonun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesinde sunum yapan Powell, çarşamba günü de Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde sunumuna devam etti.

Powell, burada yaptığı konuşmada Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine 3 yıldan önce ulaşamayacağını belirtti. Bu da Fed’in salgının ardından fiyatlarda olası ani artışı önlemek için uzun süre daha faiz oranlarını değiştirmeyeceği şeklinde yorumlandı.  

Ekonomi normale dönerken enflasyonun oynak olabileceğine işaret eden Powell, ancak enflasyonun yükselmesini beklemediğini, gerekirse Fed'in bununla mücadele edebilecek araçlara sahip olduğunu ifade etti.

JOHNSON AND JOHNSON'A FDA'DAN İLK VİZE

Öte yandan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını ile aşı çalışmalarına ilişkin gelişmeler de piyasaların odağındaki yerini korudu.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Johnson and Johnson ilaç firması tarafından Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının "güvenli ve etkili" olduğunu ve hastalığa karşı yüzde 66 koruma sağladığını bildirdi. FDA'nın açıklaması, Johnson and Johnson'ın yakın zamanda acil kullanım onayını almasının önünü açtı. FDA açıklaması sonrası J&J'nin hisseleri yüzde 1.3 değer kazandı. 

GAMESTOP'TA NEDENİ ANLAŞILAMAYAN SERT YÜKSELİŞ

GameStop hisseleri, Çarşamba günü öğleden sonra yapılan işlemlerde iki katından fazla arttı. Ocak ayında Wall Street'i alt üst eden sert bir yükseliş ve dik bir dalıştan sonra video oyunu perakendecisinin yeniden GameStop'a yöneldiği belirsizliğini korudu. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 424,51 puan ve yüzde 1,35 artışla günü 31,961,86 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 44,06 puan ve yüzde 1,14 artışla 3,925,43'e yükseldi. Nasdaq da 132,77 puan ve yüzde 0,99 ekleyerek günü 13.597,97 seviyesinde kapadı.

S&P 500 finans sektörü tüm zamanların zirvesine ulaşırken, endüstri, enerji ve malzemeleri içeren diğer döngüsel hisse senetleri de yükseldi.

HİSSE PERFORMANSLARI

Microsoft Corp, Amazon.com Inc ve Apple Inc% 0.4 düşüşle yüzde 1.1'e düşerken, Facebook, Netflix ve Alphabet önceki düşüşleri tersine çevirdi.

Tesla Inc, elektrikli otomobil üreticisinin hisselerindeki keskin düşüşün ardından yıldız yatırımcı Cathie Wood’un Ark Invest fonu, şirketin hisselerinden 171 milyon dolar daha satın aldı. Bu satın almayla birlikte Tesla hisseleri yüzde 6.2 değer kazandı.

Powell'dan Temsilciler Meclisi'nde yatırımcılara mesaj

 

FDA, Johnson & Johnson aşısının koruma oranını açıkladı

 

ABD'li şirket '1 milyar dolarlık' Bitcoin satın aldı

 

ABD'den korkutan Kovid-19 iddiası

 

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Borsa günü 1.500 puanın altında tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asım25 Şubat 2021 09:22

    Bugün coşarız. Dün korkutup satanların malını manipülatörler toplamıştır. Bu haberi kesinlikle bizim borsayı yöneten yandaşlar biliyordur.