E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell'dan Temsilciler Meclisi'nde yatırımcılara mesaj---

Powell'dan Temsilciler Meclisi'nde yatırımcılara mesaj

Powell'dan Temsilciler Meclisi'nde yatırımcılara mesaj
25 Şubat 2021 - 02:45 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi'ndeki sunumunda piyasalara, yükselen tahvil faizleri ve enflasyon konusunda güçlü bir mesaj verdi. Powell, enflasyonun 2023'e kadar Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefinde olacağını söyledi

Piyasa beklentilerinin ortasında, Fed para politikasını beklenenden daha erken sıkılaştırmak zorunda kalabilir, üst düzey ABD merkez bankaları, yükselen ABD tahvil getirilerine ve fiyat risklerine odaklanan yatırımcılara basit bir mesaj verdiler: Ekonomi açıkça iyileşene kadar herhangi bir değişiklik beklemeyin.

Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Senato'dan sonra dün de Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komisyonu'nda sunum yaptı. 

Milletvekillerinin soruları üzerine Powell, enflasyonun 2023 yılına kadar merkez bankasının yüzde 2 hedefinde veya altında kalacağını söyledi, 

TAHVİL FAİZİ ENDİŞELERİNİ DE GİDERDİ

Powell, enflasyonun yüzde 2'nin altında kaldığı sürece faiz artırımı da yapmayacaklarını ifade etti.

Powell’ın açıklamaları, ABD Merkez Bankası'nın halkı ve özellikle tahvil piyasası yatırımcılarını, insanların işe geri döndüğü netleşene kadar para politikasını sıkılaştırmayacağına ikna etme çabası olarak değerlendirildi. 

FED Başkanı'ndan 'dijital dolar' açıklaması: Üzerinde çalışıyoruz

 

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell: Önümüzdeki yol belirsiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)