E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Cephanesiz kalmayacağız---

Powell: Cephanesiz kalmayacağız

Powell: Cephanesiz kalmayacağız
26 Mart 2020 - 16:44 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Kovid-19 salgını nedeniyle ABD ekonomisinin bir resesyon içinde olabileceğini ancak bunun normal bir resesyon olmadığını belirtti.

Powell, katıldığı bir televizyon programında, Fed'in acil kredi sağlama yetkisi bulunduğunu ve buradaki tek sınırın Hazine Bakanlığı'ndan alınan desteğin miktarı olduğunu söyledi.

Salgının neden olduğu durumun tipik bir ekonomik daralma olmadığını belirten Powell, "Bu benzeri görülmeyen durumda geçici adımlar atma, bu kredileri sağlama imkanımız var ve bunu agresif bir şekilde yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 

Powell, virüsün kontrol altına alınması için insanlardan işletmelerini kapatmaları ve evde kalmalarının istendiğini anımsatarak, salgının kontrol altına alınmasıyla işletmelerin yeniden açılacağını ve güvenin geri döneceğini söyledi.

Bu süreçte işsizlik oranında artış ve ekonomik faaliyetlerde önemli bir azalmanın görülebileceğini vurgulayan Powell, diğer yandan bu durum geçtiğinde iyi bir toparlanmanın olabileceğini ifade etti. 

Powell, "Ekonomiye kredi akışı sağlayarak ve faiz oranlarını düşük tutarak yapmaya çalıştığımız temel şey, toparlanmanın güçlü olmasını sağlamak." dedi. 

ABD büyümesi değişmedi

ABD işsizlik rakamları beklenenin iki katı çıktı

"ABD ekonomisi bir resesyon içinde olabilir"

Virüsün yayılmasının yakında kontrol altına alınacağına inandığını belirten Powell, insanların güvenini yeniden kazanacağını, işletmelerin açılacağını ve tüketicilerin harcamaya devam edeceğini kaydetti. 

Powell, "İlk işin virüsün yayılmasını kontrol altına almak ve daha sonra ekonomik faaliyetlere devam etmek olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

ABD ekonomisinin bir resesyon içinde olabileceğini ancak  bunun normal bir resesyon olmadığını vurgulayan Powell, "Ekonomimizle ilgili temelde bir yanlış yok. Aksine ekonomi çok iyi performans gösterdi." dedi. 

Türk Lirası en güçlü paralardan biri

"Ekonomik faaliyet bu yılın ikinci çeyreğinde azalabilir"

Jerome Powell, ekonomik faaliyetin bu yılın ikinci çeyreğinde azalabileceğini ancak yılın ikinci yarısında canlanmasını beklediklerini dile getirdi. 

Fed'in son attığı adımlarla ilgili bir risk görmediklerinin altını çizen Powell, Fed'in istikrarın sağlanmasını ve işletmelere kredi verilebilmesini sağlamaya çalıştığını, bunun alışılagelmedik bir durumda yapılan uygun bir adım olduğunu söyledi.

Warren Buffett’ın kriz bilançosu

"Cephanesiz kalmayacağız"

Fed Başkanı Powell, kredi sağlamada da Fed'in "cephanesiz kalmayacağını" dile getirerek, faiz oranlarını da her zaman uygun olduğunu düşündükleri orana getirdiklerini kaydetti. 

Fed'in Amerikan halkına hizmet etmeye odaklandığını vurgulayan Powell, insanlardan evlerinde kalmaları ve ekonomik faaliyetlerden uzak durmalarının istendiğini, bunun halk sağlığı için bir yatırım olduğunu söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim27 Mart 2020 07:17

    Para basmaktan  başka bir  halt bildiğiniz yok.  Türkiye kesinlikle daha başarılı.  Aslında neden böyle olduğu da çok açık! Bir yandan insanları kola ve hamburger, bira tüketen  düşünmekten çalışmaktan aciz sadece algı ile  yönetilen mahluklar haline getirdiniz.  Her kötülüğün neredeyse serbest olduğu, silah satışının dahi bir türlü yasaklanamadığı, ırkçı beyaz hakimiyetinin çok açık olduğu bir ülkede huzur ve konfor sadece belirli azınlıklar için  olduğu ne kadar açık!  Bu ülkenin de  kasten bile bile birileri tarafından bu hale getirilidiği de çok açık.  Teknoloji ve gelişmişlik sadece belirli sermaye sahiplerinin elinde!  1, körfez krizinde Michael  Moore baba Bush a ver yansın ediyordu!  Bir şeylerin farkına varınca sesi kesildi, ya da el çektirildi.  Buna bezer sistemi sorgulayanları bir müddet sonra susturuyorlar. Ağzı açık sersemler de Amerikan hayranlığı yapmaya devam eder.

  • Yorum27 Mart 2020 01:42

    Powell neredeyse insanların cebine para koyup gidin barlarda yiyin için dünyayı unutun kim ölmüş kim kalmış dert etmeyin diyecek yakında

  • Yorum27 Mart 2020 01:39

    Bi yorum daha yazacam çünki kendi kendilerine polemik yaratıyorlar Öylemi cepanesiz degil sin yani öyleyse new-york valisine 30 000 solunum cihazı gönder niye 4000 tane gönderiyorsun öyleyse cepanesiz degil sin ya niye günde 50 bin test yapmıyorsun güney Kore in yaptığı testin günlükte yarısından azsın niye hasta sayısının çoğalmasını istemiyor olabilirmisin yatak ve solunum Cihaz sayısının yetersiz olmasından olabilir mi saglık sisteminin çökmesini istemiyorsun ama hiç degilse dünyaya manşet olmayalım diyorsun bunlarınki cenazesi olan deli misali gülüp bayram etme derdindeler para basıp kurtulurum demek kafayı kuma gömmek ten başka bişey degil

  • *** ? ***26 Mart 2020 22:42

    birgün o kurşun gelip adres şaşırtıp sizleri vuracak malesef.

  • $$$ EURO $$$26 Mart 2020 22:41

    bu piyasaya asla yatırım yapmam.yarın birgün borsaların kapanmayacağını veya benim hisse senedimin  batmayacağının garantisi varmı.

  • ekonomist/stratejist26 Mart 2020 18:46

    Küresel ekonomik krizi şimdilik frenledi ama daha bitmedi daha hızlı ve seri şekilde geliyor. Karşılıksız para basmayla ülke uçacak olsaydı şirketlere üretime gerek kalmazdı. Koskoca Apple süresiz olarak üretimi durdurduysa senin bastığın havan parası Apple bile yetmez. Dikkatli olun fren boşalması yaşanacak bayır aşağı😉

  • Yorum27 Mart 2020 01:28

    Nereye basıyon parayı kardeş leylayamı jahmin bas bas paraları leylaaya beyler dolar bozup yuhan alın abd enflasyona bogulacak saglık sistemi baş edemedi dolar basarım diyor bu durumun tehlikeli oldugunu göstergesi herşey yıkılıp tekrar kurulabilir çok ülke çini yaftalıyordu virüsle yeterince mücadele etmiyorlar diye çok komik bir düşünce oldugu ortaya çıktı çünki 15 de bir nufusa sahip ülkelerde ölü sayısı çinin iki katını geçti

  • jahmin carponjan26 Mart 2020 20:59

    bizimkiler sizinkiler gibi değil ki.sizler basınca milyarlar basıyorsunuz bizler ise Trilyonlarca dolar.sonra dünya nın yönetim direksiyonuda bizde korkmayın.yakında savaşmadan tüm dünyadaki ülkeri ve fabrikaları donunuza kadar satın alacağız bu hayali paralarımızla.

  • Yorum26 Mart 2020 17:45

    Dötünüde yırtsan bu kriz doların çöküşü yuhanı yükselişi olacak dolar basıp insanların evlerinin bahçelerine balkonlara para atıyorlar ama bu genişleme doları mahvedecek Çin ürettik e Avrupa abd tükettikçe bu böyle olacak powell kardeş

  • Rüya26 Mart 2020 16:56

    Rüyalarımı süsleyen tek kurum FED

  • simago26 Mart 2020 16:54

    Dünyanın en büyük altın rezervi sende, Dünyanın en büyük para rezervi merkezi sensin, sınırsız Dolar basmayla dünyanın her yerini rahatlıkla satın alırsın. FED sen bu evrenin üstündeki tek güçsün.

  • ekonomist/stratejist26 Mart 2020 18:52

    FED zaten kendisi hızlandırırdı resesyonu. Yanlış hamlelerle panik korku ortamı yarattı hızlı bir şekilde resesyona itti küresel piyasalara. FED büyük bir felaket görmemiş olsa cephanesiz kalmayacaz demez demekki bütün gücüyle karşı koymaya kalkıyor ama şu ana kadar başarılı olamadı. Şu an ki frene aldanmayın bir rüzgardı esti geçti bitti demek çok büyük hata olur. Hele ki bizim ekonomi için Avrupa bizim için hayati önem taşıyor. Avrupa ile göbekten bağlı ticaretimiz var. Yalancı baharlara kanmayın. Methiyeler düzdüğün FED var ya resesyonun baş sorumlusu. Daha çok öğreneceğiz şey var 😉

  • KAZIM YILDIRIMÜSTÜ26 Mart 2020 16:51

    istersen şirketlere  tırlarla beleş para ver.sonuç ne olacak.istediğin kadar üret çoğal diğer dünya ülkelerine satamadıktan sonra.bu krizi geçiçi söndürme çabaları olarak görmekteyim.olay daha da derinleşecek gibi.bu durumda enflasyon hortlar dengeler değişir.