E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGopinath: ABD'deki yüksek talep büyümeyi ve faiz oranlarını körüklüyor---

Gopinath: ABD'deki yüksek talep büyümeyi ve faiz oranlarını körüklüyor

Gopinath: ABD'deki yüksek talep büyümeyi ve faiz oranlarını körüklüyor
22 Nisan 2024 - 07:20 borsagundem.com

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, ABD'deki bütçe açıklarının küresel büyümeyi desteklediğini belirtti. Gopinath, ''Yüksek düzeydeki açıklar aynı zamanda ABD'deki büyümeyi ve talebi destekliyor ve bu da dünyanın geri kalanına olumlu yansıyor.'' dedi

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath Cumartesi, ABD'nin yüksek bütçe açıklarının iç talebi artırarak küresel büyümeyi desteklediğini söyledi.

Gopinath, "Yüksek düzeydeki açıklar aynı zamanda ABD'deki büyümeyi ve talebi destekliyor ve bu da dünyanın geri kalanına olumlu yansıyor. Ancak bu büyümeyle birlikte, daha yüksek faiz oranları ve daha güçlü bir dolar elde ediyorsunuz ve bu ikisi dünya için daha fazla komplikasyon yaratıyor" diye konuştu

EKONOMİ POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Gopinath, ABD'nin dünyanın en dik borç eğrilerinden birine sahip olması nedeniyle bütçe açıklarının yıllarca artmasının beklendiğini de söyledi.

IMF, ABD'nin 2024 yılı bütçe açığının GSYH'nin %6,67'sine ulaşacağını, 2025 yılında ise %7,06'ya yükseleceğini tahmin ediyor. Bu oran 2015 yılındaki %3,5 seviyesindeydi.

Gopinath, IMF'nin önümüzdeki haftalarda ABD'nin ekonomi politikalarını gözden geçireceği yıllık "Madde IV" gözden geçirmesinin, ABD'nin vergi gelirlerini artırmasını ve açıkları azaltmak için yaşlı Amerikalılar için maliyetli Sosyal Güvenlik ve Medicare programlarında reform yapmasını tavsiye edeceğini de vurguladı.

IMF: Türkiye'nin reform programını destekliyoruz

 

IMF'den Adrian, piyasalardaki iyimserliği eleştirdi

 

IMF'nin Rusya tahmini açıklandı: Daha da büyüyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)