E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWarren Buffett’ın kriz bilançosu---

Warren Buffett’ın kriz bilançosu

Warren Buffett’ın kriz bilançosu
26 Mart 2020 - 14:27 borsagundem.com

Bu ayın başında piyasaları anlamak için 89 yıllık tecrübesi olduğunu söyleyen Buffett bile korona virüs pandemisi karşısında savunmasız kaldı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Berkshire Hataway’nin sahibi efsanevi yatırımcı Warren Buffett bu ayın başında Yahoo News’e verdiği röportajda piyasaları anlamak için 89 yıllık tecrübesi olduğunu söyledi fakat Çin’den gelen virüsün pandemi olması onun bile tecrübe etmediği bir durum.

Buffett’ın açıklamalarından sonra virüs yayılmaya devam etti ve küresel piyasalar ciddi satış baskısı altına girdi.

Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway ise 128 milyar dolar nakitte beklemesine rağmen şirketin portföyündeki hisselerin değeri herkes de olduğu gibi ciddi değer kaybetti.

Berkshire Hathaway en çok sahip oldugu hisseler ve krizden sonraki düşüşleri:


Hisseleri içirişinde en kötü düşüşü petrol fiyatlarının çakılmasından dolayı Occidental Petroleum gösterirken, en iyi performansı Amazon gösterdi. Hisselerin hiçbiri geçen seneki performanslarına yaklaşamadı.

Toplam portföyünün 1/3’ünden fazlasını oluşturan Apple hisseleri de piyasaların düşüşünden ciddi etkilendi. Krizden önce toplam değeri 80 milyar doları bulan Apple hisseleri şuanda 58 milyar doların altında.

Buffet borsa yerine neden nakite geçti

Buffett: Piyasalar 2008 ya da 1987'deki kadar kötü durumda değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan27 Mart 2020 14:25

    Milyar dolarlar havada uçuşuyor,,1 kişinin mal varlığı nerede ise Türkiye MB varlıkları kadar.

  • ZEYREK ZEMHERİ26 Mart 2020 21:50

    Bu para babaları işlerini bilirler ve asla ve asla bunlar zarar etmezler çünkü bunlar kasadırlar.her zamanda kasa kazanır.benim tahminim abd deki issizlik olayları artınca borsayı yükseltip yükseltip yine mal satacaklar garibanlara.ne imiş fed para basacakmış bassın.o zamanda enflasyon hortlar tüm dünya da ve her bir malı almak için kamyonla para götürerek o malları almak zorunda kalırız ki bu daha tehlikeli bir durum.bir şirketin üretmesi kadar satması ondan daha önemli derim.

  • Mehmet26 Mart 2020 16:35

    Warren abi bile bafilenmiş ise küçük yatırımcı ne yapsın. Bu adam karlı zamanlarında big mac menu yermiş. Zarar ettiğinde ise küçük menu yermiş. . Kendisi diyor. . Şimdilerde dürüm yer artik..

  • ----------- ??????????-------------26 Mart 2020 16:00

     Buffet, jeff bozez gibi para babaları  çıkartıp küçük yatırımcıyı zarara uğratıyor sonra devletini dolandırıp para bastırıyorlar basılan o paralardan da paylarını alıyorlar.aslın bunlar büyük suç işliyorlar.ama kapitalist sistemi bunlar kurdukları için halkı güvenlik güçleri ile korkutup kafasını kaldıranıda öldürüyorlar kimse de karşı çıkamıyor.krizin başbabaları bunlar bence.

  • Mahallenin delisi 26 Mart 2020 19:15

    Kardeşim kim zorluyor hisse alın diye hırs dolayısıyla alıyorsunuz sonra laf atıyorsunuz hala borsa yükseliyor sebep ??? Mantıklı sebebiniz var mi yok neden herkes zengin olurum mantığıyla mal alıyor o zaman ağlamayacaksın ne devleti ne de aklını kullananları kötülemeyeceksin sanki fırsat bulsanız siz affedeceksiniz... Ytd

  • Hatar batara26 Mart 2020 15:46

    Çine ambargo yapılmalı, asla gidilmemeli, kimsede kabul edilmemeli dünya çapında ambargo uygulanmalı

  • edward26 Mart 2020 15:06

    Hayat Buffet'e kazık atıyorsa bize neler yapmaz dimi😂

  • MELTEM GÜZELBAHAR26 Mart 2020 16:16

    krizi çıkartılar kıs kıs gülüyorlar olan bizlere oldu malesef.

  • fkele26 Mart 2020 15:47

    İçimizden geçerler😂