E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell: Bu bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil---

Powell: Bu bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil

Powell: Bu bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil
31 Temmuz 2019 - 22:04 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, bankanın faiz indirimi kararının ardından yaptığı açıklamada "Bu uzun dönemli bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil" açıklamasında bulundu

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Temmuz toplantısının ardından basın konferansında açıklamalarda bulundu.

Bloomberg'de yer alan habere göre, ABD ekonomisi için görünümün destekleyici olmayı sürdürdüğünü ifade eden Fed Başkanı, faiz indiriminin aşağı yönlü risklere karşı sigorta olmasının hedeflendiğini söyledi. Powell, zayıf küresel büyüme ve imalatın ABD için risk oluşturduğunu söyledi.

Powell, faiz indirimine enflasyonun hedefe ilerlemesini desteklemek için gidildiğininaltını çizerken, son dönemde güvenin geri geldiğini vurguladı.

ABD ekonomisinin son haftalarda güçlü duruş sergilediğini ifade eden Fed Başkanı, sorunların aşağı yönlü riskler ve düşük enflasyon olduğunu belirtti.

Powell, ticaret belirsizliği ve enflasyonun nasıl geliştiğinin izleneceğini söyledi ve küresel zayıflığın, ticaret gerginliklerinin ABD ekonomisini etkilediğini dile getirdi.

Faiz indiriminin sigorta ve risk yönetimi yönünün olduğunu ifade eden Fed Başkanı, "Biz ticaret politikasını eleştirmiyoruz, bu bizim işimiz değil." dedi.

Fed fonlama vadelilerine göre genişleme beklentisi Powell'ın konuşması sırasında azaldı.

"Ekonominin performansı para politikasının çalıştığını gösteriyor." diyen Powell, sözlerini "Zayıf küresel büyümeye çok dikkatli bir şekilde bakıyor olacağız." diye sürdürdü.

"Ticaret yeni bir şekilde değerlendirmemiz gereken bir unsur." diyen Powell, tüm küresel zayıflığı ticaret politikasına bağlamadığını ekledi. Ancak Powell, "Ticaret politikasına ilişkin belirsizlik beklediğimizden daha fazla oldu." dedi.

Powell, "İşletmelerin yüksek faizin bir engel olduğu yönünde şikayet ettiklerini duymuyoruz." dedi.

"FAİZ İNDİRİMİ GENİŞLEMECİ DÖNGÜNÜN BAŞLANGICI DEĞİL"

Powell faiz indiriminin genişleme döngüsünün başlangıcı anlamına gelmek zorunda olmadığının sinyalini verdi. Fed Başkanı, "Bu uzun dönemli bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil ancak yeniden faiz indirebiliriz." dedi ve bir tek faiz indirimi olacağını söylemediğini sözlerine ekledi.

Para politikasının bir miktar daha genişlemeci hale getirmenin uygun olduğunu belirten Powell, buna karşı dedi.

Ekonomik büyümenin sürmemesi için bir neden olmadığını belirten Powell, ekonominin iyi bir dengelenmiş durumda olduğunu ifade etti.

Powell, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'e yönelik faiz indirimi baskısına ilişkin sorulan soruyu, "Hiçbir zaman siyasi değerlendirmeyi hesaba katmadık." diyerek "Biz bağımsızlığımızı kanıtlamak için politika yapmıyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Fed Başkanı finansal istikrar endişelerini çok ciddiye aldığını, ancak finansal istikrar endişelerinin faiz değiştirmemek için bir neden olmadığını sözlerine ekledi ve finansal istikrar kırılganlığının genellikle ılımlı düzeyde olduğunu belirtti.

Powell, "Zamanı geldiğinde tüm araçlarımızı agresif bir şekilde kullanacağız." dedi.

Fed faiz kararını açıkladı

Fed'in faiz kararına doların ilk tepkisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet01 Ağustos 2019 10:08

    çok FEDdan bi adam bu ya Hu...

  • Haluk01 Ağustos 2019 08:50

    Sen faiz indir bizimkiler doğalgaza zam yapsın. Sanayi şirketleri bugün borsayı düşürür. 100 bin tutmaz

  • KILIÇ01 Ağustos 2019 07:36

    parasını silah olarak kullanan bu haydutlara karşı dünya birlik olup dolara karşı tedbir almalı.

  • Tuncay01 Ağustos 2019 08:50

    Merkez bankası dolar almalı

  • Eşya zıddı ile kaimmiş01 Ağustos 2019 03:44

    Faiz indiriminde bir döngü olabilmesi başka bir deyişle indirimlerim bir döngü sayılabilmesi için peş peşe benzer uygulamalar görmemiz gerekir. 1 yada 2 indirim bir döngüyü ifade etmez. Mesela en az bir yıl boyunca belli sayıda bu tür uygulamalara şahit olursak evet bir döngü var diyebiliriz. Hal böyle iken yani ortada bir döngü olgusu henüz yok iken başlangıcından bahsetmek son derece abes olmakta mösyö. Ve adama sormazlar mı : Öyleyse bu bir başlangıç değilse bile bir son da hiç olmamalı değil mi mösyö?

  • Burak01 Ağustos 2019 02:45

    Uzun süreli olmayacak diyor bunda bir gariplik yok ki yani belli  süreli olsa da faizler düşmeye devam edecek  diyor.Faizleri düşürmek zorundalar çünkü dolar aşırı değerli , süper güç olsalar bile dünyaya bir şeyler satmak zorundalar.Dolar aşırı değerli olduğu için  ihracat seviyeleri istedikleri düzeyde değil.

  • Yatırımcı31 Temmuz 2019 23:51

    FED in kararı beni çok mutlu etti.

  • YY31 Temmuz 2019 23:38

    ABD borsalarının tavan yapacağı kesin.

  • Volkan31 Temmuz 2019 23:05

    Yarın borsa ters hareket eder, cuma ABD verileri sonrası esas yön belli olur. Şu anki görüntü yarın düşükten başlayacağı yönünde. Hafta sonuna kadar kenarda beklemek daha uygun. Enflasyon rakamları, ihracat ithalat rakamları belli olur o gün. bilançolar da açıklanmış olur.

  • Uğur31 Temmuz 2019 22:44

    Borsa yarın 100500

  • Piston yukarı 31 Temmuz 2019 22:42

    "Bu uzun dönemli bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil" burası çok önemli.. Kral adamsın sayın Powell, keşke Amerikan başkanı sen olsaydın :)) yatırım tavsiyesi değildir.

  • ALAATTİN CAMGÖZ31 Temmuz 2019 22:27

    fed faiz oranları aptalmı ki düşürsün.trilyonlar dolar bastı bunları çekmez ise doların saltanatı biter,  finansla dünya yı nasıl kontrol eder dolar o zaman çöp olur ve sistem çöker sonra dünyanın bir çok ülkesi paralarını dolardan çıkarar altın ve kıymetli metallere kaydırdı.bunu engellemeleri için ve geri dönüş yaşanması için fed faiz oranlarını indirmemesi gerekmektedir.

  • Asi31 Temmuz 2019 22:21

    Verilere bağlı olacak artık hop aşağı hop yukarı olacak . Verilerin yoğun olduğu günler de

  • Skygirl31 Temmuz 2019 22:20

    Kısaca şunu söylüyor Yeni bir indirim kolay kolay gelmez ))

  • VS31 Temmuz 2019 22:16

    ne derse desin mecbur indirecek

  • Kuddusi01 Ağustos 2019 02:49

    Buna halk dilinde kıvırtıyor derler.Trump vermiş ayarı mecbur indirecek , Netekim indirdi.Söylenene değil sonuca bak derler.Önümüz deki toplantılarda da böyle azar azar devam ederler hiç şüpheniz olmasın.