E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya, Almanya'nın Kuzey Akım 2 kararından memnun---

Polonya, Almanya'nın Kuzey Akım 2 kararından memnun

Polonya, Almanya'nın Kuzey Akım 2 kararından memnun
23 Şubat 2022 - 00:40 borsagundem.com

Polonya, Rusya'nın ayrılıkçı sözde Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerini tanımasının ardından Almanya'nın, Rus gazını Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akımı 2 boru hattının sertifikasyon sürecini durdurma kararını memnuniyetle karşıladı


Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Kuzey Akımı 2 projesine ilişkin "zararlı ve tehlikeli bir jeopolitik proje" açıklamasını yaparken, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, karar için "hiç yoktan iyi" ifadesini kullandı.

Kaczynski "Halihazırda zaten güçlü ve saldırgan bir devlete, silahlı gücünü artırabilsin diye hiç durmadan kaynak sağlayamazsınız." diye konuştu.

Bu arada Rusya'nın ayrılıkçı sözde Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanımasından bir gün sonra Polonya hükümeti, askeri harcamaların artmasının önünü açacak savunma yasasını onayladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın sözde ayrılıkçı cumhuriyetleri tanıması üzerine Rus gazını Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını verdiğini belirtmişti.

AB: Rus gazına fazla bağımlıyız, tedarikçileri çeşitlendirmeliyiz

 

Ukrayna krizi, doğalgaz krizine dönüşebilir

 

Almanya'dan 'Kuzey Akım 2' kararı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)