E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK’lı İsveç vekili, dört teröristin Türkiye’ye iade edildiğini söyledi---

PKK’lı İsveç vekili, dört teröristin Türkiye’ye iade edildiğini söyledi

PKK’lı İsveç vekili, dört teröristin Türkiye’ye iade edildiğini söyledi
13 Temmuz 2022 - 10:16 borsagundem.com

PKK'lı İsveç Parlamentosu vekili Amineh Kakabaveh, İsveç'in 4 teröristi Türkiye'ye iade ettiğini ve İsveç hükümetine güveninin kalmadığını söyledi.

Temmuz ayı başında İspanya’nın başkenti Madrid’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İsveç’in 73 teröristi iade edeceğini söyleyerek, “Şu anda 3-4 tane gönderdiler. Ama bunlar bizim için yeterli değil” diye konuşmuştu.

Teröristlerin iadesini terör örgütü PKK yandaşı İsveçli vekil açıkladı.

İsveçli parlamenter Amineh Kakabaveh, ‘Üçlü mutabakat'la beraber teslim sürecinin başladığını belirtti. Kakabaveh, iadesi istenenlerle ilgili bilgi verirken, “İsveç polisi onları terörist görmüyor” dedi.

NATO'ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya'ya yönelik veto çıkışında bulunan ve sonrasında Madrid'deki zirvede mutabakat imzalayan Türkiye'nin şart koştuğu isimler iade edilmeye başlandı.

PKK yandaşı İsveç parlamenteri Amineh Kakabaveh, üçlü mutabakatın imzalanması ile birlikte siyasilerin teslim edilme sürecinin başladığını duyurdu. Kakabaveh, şu ana kadar İsveç'in 4 kişiyi Türkiye'ye teslim ettiğini söyledi. Kakabaveh, bu isimlerin açıklanması çağrısını yaptı.

İki bölgede operasyon: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

 

İsveç 10 PKK'lının olduğu iade listesini hazırladı

 

İçişleri duyurdu: Diyarbakır’da 1040 personelle PKK avı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)