E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç 10 PKK'lının olduğu iade listesini hazırladı---

İsveç 10 PKK'lının olduğu iade listesini hazırladı

İsveç 10 PKK'lının olduğu iade listesini hazırladı
10 Temmuz 2022 - 14:36 borsagundem.com

Türkiye, teröristlerin iadesine yönelik talepleri hatırlatan yazıyı Finlandiya ve İsveç'e gönderdi. İsveç'in iade edilecek 10 PKK'lının olduğu bir liste hazırladığı ifade edildi.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan mutabakatla ilgili süreç devam ediyor. Türkiye'nin yeni iade taleplerine, özellikle İsveç'in vereceği cevaplar merakla bekleniyor.

Üçlü mutabakat öncesine ait iade taleplerinde, 33 PKK ve FETÖ mensubunun olduğu ortaya çıktı.

İsveç hükümeti 2019- 2022 arasında Türkiye'nin 16 iade başvurusundan üçünü onayladı. Ama muhtıra sonrası sürecin hızlanacağını ortaya koyan adımlar gelmeye başladı.

İsveç basını: İade listesi hazırlandı

TRT Haber'in aktardığına göre İsveç basını, İsveç Güvenlik Servisi'nin 10 PKK’lının yer aldığı bir liste hazırladığını yazdı. Haberlere göre bu liste Türkiye'nin iade taleplerini karşılamak için kullanılabilecek.

Süreç nasıl ilerleyecek?

İsveç’te suçluların yabancı ülkelere iadesi, 1957 tarihli 668 numaralı Suçluların İadesine İlişkin Kanun ile düzenleniyor. Kanun'un ilgili maddesine göre, iade talep eden ülke suçluya ilişkin belgeleri İsveç Adalet Bakanlığı'na iletmek durumunda.

İsveç Adalet Bakanlığı da kendisine ulaşan talep dosyalarını Kamu Savcılığı'na iletiliyor. Kamu Savcılığı görüşünü hükümete sunduktan sonra, İsveç hükümeti iade talebi hakkında bir karar veriyor. Ama nihai olmayan bu karara, iadesi talep edilen kişinin Yüksek Mahkeme nezdinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Stokholm yönetimi, son olarak 2 sene önce Türkiye’nin bir iade talebini kabul etmişti.

Türkiye'nin şartlarını kabul eden İsveç'e terör protestosu 

İsveç: Üçlü muhtıraya tümüyle uyacağız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan11 Temmuz 2022 06:21

    Başlık İsveç 10 ppk’yı yolluyor,haber pkk’lı iade listesi İsveç tek ppk’lı, tek fetöcü göndermez.Oyalama taktiği,Reis reisliğini göstermeli(!)

  • Türk.11 Temmuz 2022 05:02

    Chpliler evlerinde besler bunları. Daha önce oy namustur deyip Atatürk ün Lozan antlaşması ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti ni yıkmak için yıllarca polisimizi askerimizi vatandaşlarımızı şehit eden serefsiz pkkya el açıyor bir koltuk için.

  • baran10 Temmuz 2022 21:49

    Hiç gerek yok. Uçaktan atın gitsin!  Mapushanede  bunları mı besleyeceğiz.

  • Bünyamin10 Temmuz 2022 20:24

    Sezgin ne der bu işe?????

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN10 Temmuz 2022 18:26

    HDP ve dostlarının , ittifakcılerinin morelleri bozulmuştur.