E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların odak noktası Powell’ın konuşmasında olacak---

Piyasaların odak noktası Powell’ın konuşmasında olacak

Piyasaların odak noktası Powell’ın konuşmasında olacak
07 Mart 2023 - 08:16 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Bugünün şüphesiz odak noktası, Powell’ın bu hafta Kongre’de yapacağı konuşma olacak. Fed Başkanı Powell 7 Şubat’tan bu yana ilk kez konuşuyor. O zaman Powell’ın eski konuşmasını hatırlamakta fayda var . Powell “Enflasyon verileri beklediğimizden daha güçlü gelseydi ve faiz  oranları daha fazla artırmamız gerekseydi, bunu kesinlikle yapardık.” Şeklinde bir söylemde bulunmuştu.

O zamandan beri neler oldu:

-Ocak TÜFE beklentilerin üzerinde açıklandı

-Ocak ÜFE beklentilerin üzerinde açıklandı

-Ocak PCE verisi beklentilerin üzerinde açıklandı.

– Tüketici harcamaları artıyor.

– İşgücü piyasası etkinliğini koruyor

Fed yetkililerini de ikiye bölen bu sorunun cevabını vermek elbette zor .Fakat, piyasalar Fed’in 21-22 Mart toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırma olasılığı %76  fiyatlarken 50 baz puan artış olasılığını ise %24 olarak fiyatlandırıyor.

Asya piyasaları tarafında ise ,ABD ve küresel tahvil getirilerindeki artışa rağmen ve Avustralya’da beklenti dahilinde olan faiz artışı ve bugün Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın şahin açıklamaları öncesinde yükseldi. FED’in mart ayı toplantısı için ipuçlarının aranacağını bu kongre, günün ilerleyen saatlerinde başlayacak.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi ABD hisse senetlerinin bir önceki seansı hafif kazançlarla bitirmesinin ardından yatay kaldı. Böylece endeks mart ayının başından beri %2,9 artış gösterdi.

Avustralya tarafında ise , merkez bankasının 25 baz puan faiz artırımının ve analistlerin Çin’in 2023  yılı için yaklaşık %5 olarak belirlenen büyüme hedefinin daha zayıf olduğunu söylemesinin ardından geri çekilme yaşandı. Avustralya hisseleri seansın başlarında %0,3 düştükten sonra geri çekilme hızlandı .Japonya’nın Nikkei hisse senedi endeksi ise %0,5 yükseldi.

En iyi ham petrol ithalatçısı Çin’den gelen talep toparlanırken, endüstri yöneticilerinin piyasadaki sınırlı yedek kapasite ve Rus arzı konusundaki belirsizlik konusundaki endişelerinin hafiflemesinin ardından petrol fiyatları yükseldi. Brent ham petrol vadeli işlemleri,%0,5 artarak 86,58 dolara yükseldi. ABD West Texas Intermediate ham petrol, önceki seanstaki %1’lik kazancın ardından varil başına 80,76 dolara yükselerek  %0,4 arttı.

Yurt içinde Hazine ihalesi, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri, ABD toptan stoklar izlenecek.

Günün beklenen konuşması ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell’ın, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nde yapacağı sunum olacak.

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

 

Metal fiyatlarında zayıf dolar etkisi

 

Asya borsaları karışık seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)