E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gündeminde Çin var---

Piyasaların gündeminde Çin var

Piyasaların gündeminde Çin var
29 Aralık 2022 - 08:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Çin’de Kovid-19 vaka artışının yatırımcıları tedirgin etmesiyle birlikle Asya piyasalarında dalgalanma artıyor. Asya piyasalarında petrol fiyatları ve tedbirlerin gevşetilmesi politikasıyla birlikte iyileşme bekleyen yatırımcıları, artan Kovid-19 vakaları yanılttı. Ardından ABD, Çin'de artan vaka sayıları nedeniyle bu ülkeden gelen yolculardan Kovid-19 test sonucu isteneceğini duyurdu.

Çin borsası %0,4’den daha düşük seviyede açılırken, Hong Kong borsası %1 düştü. Japonya borsası Nikkei %1'den fazla düşerek yaklaşık üç ayın en düşük seviyesine gerilerken, Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi %1,18 değer kaybetti. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi %1,06 düştü ve üst üste üçüncü hafta da kayıp ile kapandı.

Wall Street'in ana endekslerinde Çarşamba günü zayıf seyir izlendi. Karışık gelen ekonomik veriler, Çin'de artan KOVID vakaları, 2023 yılında devam edebilecek olan jeopolitik gerilimlerle boğuşan Nasdaq, 2022'nin en düşük seviyesine ulaştı. Kasım 2021'de ayı piyasasının başlamasından bu yana en düşük seviyeden kapanan Nasdaq en son Temmuz 2020'de bu seviyeleri test etmişti.
En büyük petrol ithalatçısı olan Çin’in Kovid-19 tedbirlerini gevşetilmesinin ardından petrol talebinin artacağı beklentileri brent petrolde yukarı doğru hareketi hızlandırmıştı. Fakat işler beklendiği gibi gitmedi. Çin’de vaka sayılarının artıyor olması brent petrolde düşüşe neden oldu ve Brent petrol günü %1.48 değer kaybı ile 83.64 seviyesinden tamamladı.

Yurt dışı piyasaların sakin olduğu günde daha çok yurt içi verilere odaklanacağız. Ekonomik güven endeksi ve haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 22 Aralık tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özeti de bugün açıklanacak veriler arasında.

Bakır fiyatları 2 haftalık zirveden geriledi

 

Asya borsaları Wall Street etkisiyle negatif seyirde

 

ABD'den Çin'den seyahat edenlere negatif test zorunluluğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)