E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü sınai üretimi ve FOMC'da---

Piyasaların gözü sınai üretimi ve FOMC'da

Piyasaların gözü sınai üretimi ve FOMC'da
08 Nisan 2015 - 09:21 borsagundem.com

Bu akşam FOMC toplantı tutanakları açıklanacak

'Doların küresel çapta değer kazanması ile USDTRY'de yukarı yönlü hareket etti.  USDTRY şu dakikalarda 2,60 civarında hareket etmekte.  Lira'daki zayıflık TCMB'nin faiz indirimde bu ayı da pas geçebileceğini gündeme getirmekte. Bu durumun da başta bankacılık hisseleri olmak üzere endeks üzerinde baskı yarattığını söyleyebiliriz. BIST100 dün %0,80 oranında kayıpla 82.465 puandan kapatırken, Bankacılık endeksi  %1,82 oranında değer kaybetti. 

Lira'daki zayıflık ve ABD borsalarındaki kısmi satışlar dolayısıyla endeksin güne satıcılı başlayabileceğini düşünüyoruz. Endeksin seyri üzerinde yine USDTRY'deki hareket belirleyici olabilir. Bu akşam FOMC toplantı tutanakları açıklanacak. Tutanaklarda güçlü Doların olumsuz etkileri üzerinde durulabileceği ihtimali gündemdeki yerini korumakta. Dolayısıyla dünkü Dolar güçlenmesi bugün yerini bir miktar düzeltmeye bırakabilir. EURUSD'de şu dakikalarda 1,0840 ile ana destek seviyesine yakın. Buradan gelecek tepki alımları kura olumlu yansıyabilir. Olası geri çekilmelerde USDTRY'de 2,5750 destek noktası. Böyle bir senaryoda, endeks 83bin seviyesinin üzerine atak yapabilir. Aksi durumda 82.000 ve 81.500 destek seviyeleri.  USDTRY'de ise 2,61 güçlü bir direnç seviyesi. Bugün açıklanacak diğer bir veri ise TSİ 10:00'da Şubat ayı Sınai Üretim verisi olacaktır. (AA Finans beklentisi %0,24 aylık artış) Öncü göstergeler ilk çeyreğin zayıf seyrettiğini göstermekte. Dolayısıyla, söz konusu verinin endeks ve kur üzerinde etkisi sınırlı kalabilir.''

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)