E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda risk iştahı yerine geliyor---

Piyasalarda risk iştahı yerine geliyor

Piyasalarda risk iştahı yerine geliyor
10 Mart 2022 - 09:48 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda dipten alımların, Ukrayna-Rusya atasında gerçekleşecek müzakereler öncesindeki olumlu mesajların ve BAE’nin petrol arzını artırma yönündeki açıklamaların etkilerini fiyatlamalarda izledik. Petrol fiyatlarında %17’ye kadar geri çekilerek 110 $ seviyeleri görüldü. ABD endekslerinde dünü yükselişle tamamladı. Yükselişlerde hisse bazında Amazon %6 seviyesiyle önde gelen hisseler arasında yer aldı. Avrupa endekslerinde ise %7’ye varan değer kazanımları takip edildi. Endeks bazında bankacılık endeksi %8’I aşarken bunu otomotiv hisseleri takip etti. Bölgede takip edilen diğer başlıklara baktığımızda ise 300€ seviyesini aşan doğalgaz vadeli fiyatlarının 150€’ya kadar geri çekildi. Dünü satıcılı olarak kapatan Asya piyasaları an itibariyle alıcılı seviyede işlem görüyor. Yükselişlerde petrol fiyatlarına hassas olan Nikkei endeksi %4 ile öne çıkıyor. Yurt içi piyasalar ise haftabaşından beri pozitif olarak ayrışıyor.

BİST100 endeksi psikolojik 2000 seviyesinin üzerinde fiyatlanıyor. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda 2065-2075 bandı önem arz ederken düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 1980 destek seviyesi ön planda yer alıyor. Bugünün veri akışında dışarıda saat 13.00’te Avrupa Liderler Zirvesi yer alıyor. Piyasalarda, bu toplantıdan ortak tahvil alım programını açıklaması bekleniyor. Yaklaşık 2 sene önce pandeminin etkilerinin derinden izlendiği dönemde yapılan 1,8 trilyon euroluk ortak tahvil ihracında piyasalarda ralli gözlemlenmişti. Burada tahvilin miktarı önemli olacaktır. Saat 15.45’te Lagard’ın faiz üzerindeki açıklamalar önemli olacak. Hatırlanacağı üzere faiz artırım beklentileri 2023’e taşınmıştı ve EURUSD paritesi 1,10 seviyesinin altı test edilmişti. Saat 16.30’da ABD tarafından enflasyon verilerini, yurt içi piyasalarda ise saat 10.00’da işsizlik verilerini takip edeceğiz. Bugün piyasalarda risk iştahının artacağı görüşündeyiz.

Günün önemli şirket haberleri 10/03/2022

 

Piyasalarda gözler ECB'ye çevrildi

 

BIST 100’deki 78 hisse yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)