E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasalarda risk iştahı açıldı---

Piyasalarda risk iştahı açıldı

 Piyasalarda risk iştahı açıldı
20 Temmuz 2022 - 09:09 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda düşüşün son bulduğuna yönelik beklentiler ve bilanço dönemiyle beraber hisse bazlı hareketlilikler eşliğinde risk iştahının açıldığını söyleyebiliriz.

ABD endekslerinde teknoloji hisseleri önderliğinde %3’ü aşan yükselişleri takip ettik. Netflix’in beklenenden daha az abone kaybetmesi de hisseye olumlu yansıdı.

Avrupa endeksleri %2,5 seviyesini aşan yükselişler görüldü. Yükselişler Almanya Dax endeksi öncülüğünde gerçekleşti. Bölgede global piyasalardaki iyimserliğin yanı sıra Rusya’nın doğalgaz arzını Perşembe günü tekrar başlatacağına yönelik beklentiler etkili oldu. Öte yandan AMB’nin faiz artışı beklentileri 25 baz puandan 50 baz puana taşınırken Eylül ayı toplantısı için beklentiler 100 baz puana ulaştı. Bu durum EURUSD paritesinin 1,0270 seviyesine kadar yükselmesine sebep oldu.

Dünü satış ağırlıklı olarak kapatan Asya endeksleri an itibariyle %2,5 seviyesini aşan alımları takip ediyoruz. Bölgedeki haber akışında Çin’de referans temel faiz oranı olan Loan Prime Rate'ı (LPR) beklendiği gibi değiştirmeyerek % 3,70'te ve 5 yıllık LPR da % 4.45 seviyesinde sabit bırakıldı.

BİST100 endeksinde genele yayılan bir yükseliş hareketini takip ettik. Hafta başından beri değer kazanımları %5 seviyesinde gerçekleşirken işlem hacimleri de tatil öncesindeki seviyelere ulaştı.

Dünkü yükselişin 2500 seviyesini aşmasını olumlu bulmakla beraber bu seviyenin günlük bazda korunması halinde pozitif algının ivme kazanabileceği görüşündeyiz. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda 2550 ve 2600 dirençlerini, düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2400 destek seviyelerini takip etmeye devam ediyoruz.

Günün veri akışında İngiltere’den tüketici enflasyonu ve Almanya’dan üretici enflasyonunu, İçeride ise tüketici güveni verisini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklentisindeyiz.

Metal fiyatlarında toparlanma

 

12 göstergesi al veren hisseler

 

Petrolde yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)