E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Loretta Mester merakı---

Piyasalarda Loretta Mester merakı

Piyasalarda Loretta Mester merakı
31 Mayıs 2014 - 14:23 borsagundem.com

Fed Cleveland Başkanlığı’na getirilen Loretta Mester’ın nasıl bir para politikası izleyeceği bilinmiyor

Yaklaşık 30 yıldır görev aldığı Fed Philadelphia’da Araştırma Biriminin liderliğini bırakarak yarın Fed Cleveland Başkanlığı görevine başlayacak olan Loretta Mester'in para politikasına yönelik tavrı merak konusu. Endişe yaratan bölüm ise, Fed'in en yeni politika yapıcısının özgeçmişinin yansıttığı kadar sert bir tutuma sahip olup olmayacağı. Uzmanlara göre ABD Merkez Bankası'nın bugüne kadarki en uyumlu politika deneyiminden yön değiştirmeye hazırlandığı şu dönemde, Loretta Mester'in finansal piyasalar ve enflasyon üzerindeki uzmanlığı büyük sükse yapabilir.
Mester'in geçmiş araştırmalarına ve çalışma arkadaşlarıyla yapılan mülakatlara göz atarak, para politikasına yönelik tavrına dair sorulara yanıt bulmak mümkün değil.55 yaşındaki Mester'ın, enflasyon ve iflas etmek için fazla büyük olduğu düşünülen bankalara yönelik çalışmaları, merkez bankasında alışılmışın dışında karşılanabilir. Para politikasına dair yayınlanan görüşlerinde hala net bir tavır görülmemesi, yatırımcıları ve ekonomistleri Mester'ın 17-18 Haziran toplantılarında ne yönde oy kullanacağına dair tahmin yürütmeye mecbur bırakıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)