E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda izlenmesi gereken 3 gösterge---

Piyasalarda izlenmesi gereken 3 gösterge

Piyasalarda izlenmesi gereken 3 gösterge
15 Ekim 2014 - 12:19 borsagundem.com

ABD borsalarında artan risk algısından korunmak için uzmanlar, takip edilmesi gereken üç etkeni açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekim ayı Amerikan borsaları için 2014 yılının en zor ayı oldu. Uzmanlar, volatilitenin arttığı ve farklı beklentilerin belirdiği piyasalarda en çok dikkat edilmesi gereken üç göstergeyi belirlediler.

1)S&P düzeltme hareketini henüz tamamlamadı

Bir ay önce 2,011 puana ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan S&P 500 endeksi bugünlerde rekor seviyenin yüzde 6,5 gerisine düştü. Dün ve bugün bilanço açıklamaları sebebiyle yükselişe geçen S&P 500 endeksinde düzeltme hareketinin tekrardan düşüşü tetikleyeceği ve endeksi 1,811’e kadar geri çekeceği iddia ediliyor.

2)Volatiliteye dikkat

S&P 500 endeksi ekim ayında günlük yüzde 2’ye varan dalgalanmalar yaşamıştı. Geçtiğimiz aya göre yüzde 60 daha çok dalgalanan endekse yatırım yapacak olanların volatiliteye karşı hazırlıklı olması gerekiyor.

 3)ABD tahvilleri talep görüyor ve görmeye devam edecek

ABD borsalarında yaşanan istikrarsızlık sebebiyle yatırımcılar tahvil alımına yönlenmeye başladı. 10 yıl vadeli hazine tahvillerine olan talep piyasalardaki güvenli liman arayışını yansıtıyor. Eylül ayında yüzde 2,6 faiz veren ABD hazine tahvilleri şu an yüzde 2,2 düzeyinde. Kritik nokta olarak yüzde 2 vurgulanırken düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)