E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda ABD teşvik paketi kaynaklı iyimserlik var---

Piyasalarda ABD teşvik paketi kaynaklı iyimserlik var

Piyasalarda ABD teşvik paketi kaynaklı iyimserlik var
25 Mart 2020 - 09:08 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 endeksinde ve genel olarak TL varlıklarda global iyimserliğe paralel olarak olumlu bir seyir bekleniyor.

BIST 100: Endekste 88 bin destek haline gelirken, 90.400 ve devamında 91.600 direnç seviyeleri olarak takip edilecektir. Global piyasalarda ABD teşvik paketi kaynaklı iyimserlik sürüyor…

USD/TL: Diğer gelişmekte olan ülke para birimleri gibi TL de dolar karşısında değer kazanma eğiliminde. 6,50 seviyesinin yeniden direnç haline gelmesi ile kur açısından 6,37 destek olarak izlenecektir…

EUR/USD: Paritede Fed adımının ardından ABD teşvik paketi ile volatilite sürüyor, 1,08 seviyesi aşağı yönde zorlanıyor, 1,0750 ara destek konumunda...

Asya piyasaları dün kaydettikleri sert yükselişin ardından bugün de benzer bir seyir izlemekte. Tarihteki en büyük yükselişlerden birini kaydeden ABD piyasalarında ise vadeli endeks kontratlarında sınırlı kar satışları normal karşılanmalı. BIST 100 endeksinde ve genel olarak TL varlıklarda global iyimserliğe paralel olarak olumlu bir seyir bekliyoruz.

Küresel piyasalar hükümetlerden gelen teşvik paketleri ile toparlanırken, BIST 100 Endeksi de buna paralel kısa vadeli sıkışmasını yukarı kırdı. ABD borsaları %8-%11 arasında sert bir şekilde yükselirken, bu sabah Asya borsaları da artıda seyir izliyor.

Beyaz Saray’ın ve Demokrat Parti’nin virüse karşı teşvik paketi için anlaşmaya varmaları piyasalar için olumlu bir gelişme. Endekste toparlanma çabası bugün de devam edebilir. Teknik olarak endekste 88 bin desteğinin üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu bu seviye stop loss olmak üzere mevcut trade pozisyonları korunabilir. 90.400 ve 91.600 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

ABD tahvil faizleri artan risk iştahı ile yükselirken, 10 yıllık tahvil %0,85 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi de 540 düzeyine inmiş durumda. Eurobond piyasasında tepki alımı bugün de sürecektir. TL tahvillerde ise düşük yabancı katılımı ile geri çekilme sınırlı kalabilir, özellikle 10 yıllık tahvilde %13 direnç konumunda.

EUR/USD dün gerçekleştirdiği yükselişin ardından 1,08 seviyesinin altını zorlayan bir geri çekilme içinde, GBP/USD ise 1,18 üzerinde.

USD/JPY de 111,30 direncini yukarı yönde zorlamakta. İçeride dolar kurunda 6,50 seviyesi altında 6,37 destek konumunda. Euro kurunda ise 7,00 seviyesi altında 6,91 destek olarak izlenecektir.

Petrolde ABD teşvik paketi iyimserliği ile yükseliş var, Brent petrol 28 dolar varil seviyesi üzerinde.

Altın fiyatları 1640 dolar ons sınırından dönerken, 1611 altında 1575 destek konumunda. Gram TL ise 340 ile yeni bir zirve test ederken, 330 ilk planda direnç olarak izlenebilir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 88.000 desteği üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)