E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Noel havasında---

Piyasalar Noel havasında

Piyasalar Noel havasında
26 Aralık 2022 - 09:29 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Piyasaların yılı kapatmaya hazırlandığı işlem hacimlerinin düştüğü bir haftaya başlangıç yapıyoruz. Katılımın sınırlı olduğu zaman diliminde hacimlerin düşebileceğini ve genel piyasa görüşünün fiyatlanmalara yansımayabileceği kanısındayız.

ABD endeksleri %0,50 civarında yükselişle tamamladı. Haftalık bazda ise Dow Jones endeksinin pozitif ayrıştığını söyleyebiliriz.

Avrupa endeksleri Fransa hariç yataya yakın pozitif bir kapanış gerçekleştirdi.

Asya endeksleri Hong Kong piyasalarının tatil olduğu günde artıda fiyatlanıyor. Bölgede halen Çin’deki artan vaka sayıları fiyatlamaları baskılamaya devam ediyor.

Bist100 endeksi %0,14 yükselişle günü 5.454,79 puandan tamamladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 291$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 290$ desteği üzerinde kaldığımız sürece pozitif algı devam edebilir. Bu durumda 300$ direncini hedefleyebiliriz. Olası geri çekilmelerde ise 286$ desteği gündemimize gelebilir.

Noel haftası olması dolayısıyla yurt dışında çok fazla veri açıklanması beklenmiyor. Salı açıklanacak Japonya perakende satışlar büyümesinin yıllık bazda %4.3’ten %4.7’ye gerilemesi, Çarşamba açıklanacak Japonya sanayi üretimi büyümesinin ise %-3.2’den %-0.3’e yükselmesi bekleniyor. Beklentilere paralel gelirse bir parça toparlanmaya rağmen Japonya’da üretim üçüncü ay da daralmış olacak. Zayıflığın belirginleştiği ABD konut piyasasında Çarşamba açıklanacak bekleyen konut satışlarının Kasım’da aylık %4.6 daralmadan %1.0 daralmaya dönmesi bekleniyor. Yıllık bazda beklenti bulunmuyor ancak Ekim’de bekleyen konut satışları son 12 ayın en büyük daralmasını yaşayarak %37.0 gerilemişti. İçeride ise dış ticaret ve dış borç verilerini takip edeceğiz. Ayın başında açıklanan öncü verilere göre Cuma açıklanacak dış ticaret dengesinin 8.8 milyar dolar açık vermesi bekleniyor. Geçen sene aynı ayda dış ticaret açığı 5.4 milyar dolar düzeyindeydi. Kasım’da ihracat büyümesinin %1.9’a gerilerken ithalat artış hızının da %30 üzeri seviyelerden %14.0’e düşmesi bekleniyor. Öncü verilere paralel bir gerçekleşme 12 aylık toplam dış ticaret açığının 103.3 milyar dolardan 106.7 milyar dolara yükselmesine neden olacak. Cuma açıklanacak bir diğer veri olan 3Ç22 dış borç seviyesi ile ilgili bir beklenti bulunmuyor ancak 2Ç22’de dış borç stoku 450.5 milyar dolardan 444.4 milyar dolara gerilemiş; düşüş uzun vadeli dış borç stokundaki özel sektör dış borcunun azalmasından kaynaklanmıştı. 2Ç22’de özel sektör uzun vadeli dış borcu 5.6 milyar Dolar azalırken kamunun uzun vadeli dış borcu 3.7 milyar dolar gerilemiş; kısa vadeli dış borç ise özel sektör kaynaklı olarak 3.2 milyar dolar artış göstermişti.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalar yeni haftaya sakin başladı

 

Borsada hacmin yüzde 20'si beş hissede

 

Demir cevherinde artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)