E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed'i beklemeye geçti---

Piyasalar Fed'i beklemeye geçti

Piyasalar Fed'i beklemeye geçti
01 Kasım 2022 - 09:26 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Bilanço iyimserliğinin yaşandığı piyasalarda Fed toplantısının başlamasıyla birlikte risk iştahının baskılandığını görmekteyiz.

ABD endeksleri teknoloji hisseleri önderliğinde %1 civarında satıcılı olarak günü tamamladı. ABD vadeliler ise pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri gün boyu satıcılı işlem gördü ancak seansın sonuna doğru gelen alım hareketiyle kendilerini kısmi olarak da olsun pozitif bölgeye attı. Öte yandan Euro Bölgesi enflasyonu %10,7 ile 1997’den beri en yüksek seviyesine ulaştı. Bölgedeki, büyüme verisi de beklenti üzerinde gelse de önceki verilere kıyasla yavaşlamanın etkileri görüldü.

Dünü karışık bir seyirle tamamlayan Asya endekslerinde ise an itibariyle pozitif işlem görüyor. Japonya’da imalat PMI ise beklentiler dahilinde 50,7 olarak kaydedilirken Çin’de Calxin imalat PMI 48,1’den 49,2’ye yükselerek 49,0 olan piyasa beklentisini geride bıraktı ancak yine de daralmayı işaret etti.

BİST100 endeksinde Türk Hava Yolları ve Sasa hisselerindeki etkiyle günü %2,58 yükselişle 3.978,96 puandan tamamladı. Dolar bazlı grafilere baktığımızda ise 213$ seviyesinden fiyatlanmaktayız.Bu seviye üzerinde kaldığımız müddetçe 215$ ve 219$ dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 207$ desteğini takip ediyor olacağız.

Bugünkü veri akışında içeride ve ABD’den gelecek PMI verilerini ve yine ABD’den iş imkanları ve personel değişimi verisini (JOLTS) takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsanın vazgeçilmezi haline gelen sektör

 

Bakır fiyatları, Fed kararı öncesi dolar zayıflarken arttı

 

Küresel altın talebi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)